Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Împreună pentru mai bine

,,Cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

A dărui, a fi milostiv sau a face acte de caritate sunt acțiuni ce se înscriu pe lista virtuților individuale, care alături de liberul arbitru pun bazele unui sistem de principii și valori morale după care se ghidează o comunitate.

Joi, 1 aprilie 2021, echipa Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, a ajutat la desfășurarea unei acțiuni filantropice susținută de Andreea Francesca Hellsten, reprezentantă a Asociației „Together for Better” din Finlanda.

La inițiativa părintelui paroh Petru Munteanu, echipa fundației împreună cu doamna Andreea Francesca Hellsten a fost desfășurată acțiunea de ajutorare, beneficiarii fiind 180 de copii care provind din familii nevoiașe sau familii numeroase, care locuiesc în localitățile Săvinești și Dochia din județul Neamț.

 „Am rămas profund impresionată de situația copiilor din această zonă. Îmi doresc tare mult ca acești copii să învețe, să meargă la școală, iar în viitor să reușească să ducă un trai decent. Pe mine mă interesează foarte mult educația, pentru că formăm viitorul prin educație, dar sunt și alte domenii în care cu siguranță găsim pârghii, de a face schimburi de experiență, de a îmbunătăți ce se întâmplă în jurul nostru din toate punctele de vedere. Dacă vom face un proiect îmi doresc foarte mult să facem un schimb de experiență, sunt convinsă că finlandezii ar pleca cu o altă imagine despre România”, a menționat doamna Andreea Francesca Hellsten, reprezentanta Asociației „Together for Better” din Finlanda.

Pe lângă un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere sufletească sau o atitudine pozitivă, „mesagerii binelui” au oferit un mic ajutor copilașilor – bunuri ce au constat în hăinuțe.

 „Beneficiarii noştri trăiesc în condiţii greu de imaginat, astfel că am iniţiat o acțiune de ajutorare. Avem ca partener Asociația Together for Better, care a venit în sprijinul persoanelor nevoiașe din Săvinești și Dochia, împărțind pachete cu bunuri, constând în hăinuțe, unui număr de 180 de copilași. Doamna Hellsten, reprezentanta Asociației Together for Better, a vizitat familiile pe care fundația nostră le ajută constant, fiind vizibil impresionată de mediu în care trăiesc”, a precizat Corina Băhneanu, angajată a Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială.

Atunci când dăruim, simțim o revărsare a iubirii noastre, o mulțumire sufletească și o împlinire spirituală.

De aceea, în ciuda faptului că trăim într-o lume în care oamenii sunt prea ocupați pentru a oferi ceva dezinteresat, este esențial să nu uităm să iubim, să zâmbim, să oferim.