Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Îngerii păzitori” aduc lumină și căldură în casă

„Îngerii păzitori” aduc lumină și căldură în casă

„Cea mai mare binefacere, pe care o poate dărui un om semenilor săi, e aceea de a le face bucurie.” – Vasile Pârvan

Generozitatea reflectă pasiunea inimii de a ajuta semenii și înseamnă sacrificarea interesului personal în favoarea altora.

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti, a dat startul Campaniei umanitare „Îngerii Păzitori”.

Această campanie se adresează persoanelor vulnerabil social din zona Moldovei şi un numai, având ca scop ajutorarea acestora.

Bătrâni, bolnavi, neputincioşi, mereu cu ochii în lacrimi şi în suferinţă…rar licărind o lumină în privirea lor. Sunt vârstnicii care nu mai au familia lângă ei, care să-i îngrijească, să le mângâie mâinile muncite şi să le aline durerile.

Astfel de persoane vârstnice există și în comunitatea săvineșteană, dar prin proiectele derulate de către Fundația Împreună Pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu parohia Sf. Voievozi din Săvinești, de „bunicii” rămași singuri se preocupă, atât angajați ai fundației, cât și enoriași din parohia săvineșteană.

Campania „Îngerii Păzitori” vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, iar în aceste zile atenția s-a îndreptat către nevoia unei credincioase din Parohia „Sfinții Voievovi” – Săvinești, doamna Coca Onofrei, octogenară, de a trece iarna, cu bine, în condiții decente și căldură.

La îndemnul părintelui paroh, Petru Munteanu, a fost achiziționată o centrală termică de către fundația nemțeană, plus alte cheltuieli adiacente, în valoare totală de 2 850 lei, iar oameni cu suflet mare și deschiși spre comunitatea natală s-au implicat în montarea centralei termice în casa bătrânei.

Cu bunăvoința domnului Sebastian Trifan, precum și a domnului epitrop Constantin Chele, centrala a fost montată și funcționează începând cu data de 19 noiembrie.

„S-au implicat mai multe persoane, cărora le mulțumim pentru sprijin. Le mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi în frumoasa misiune de a o sprijini pe doamna Coca. Doresc, în mod special, să îi mulțumesc domnului Sebastian Trifan și fiului dumnealui, Ovidiu, pentru că s-au implicat, au instalat centrala într-un timp foarte scurt, a contat enorm”, a declarat domnul Chele, epitropul Parohiei „Sfinții Voievozi” Săvinești.

Cu lacrimi pe obraji și cu emoție în glas, doamna Onofrei a dorit să își exprime recunoștința: „Mulțumesc părintelui Munteanu, domnului Chele, domnului Trifan, care mi-au adus căldura în casă. Mă rog la Dumnezeu să trecem toți iarna cu bine”.

Cazuri similare cu al doamnei Onofrei cu siguranță mai există, dar prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc, măcar pentru o perioadă, alinarea sufletească atât de necesară vremurilor de azi.

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.