Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / ”Îngerii Păzitori” pășesc înaintea Sfântului Nicolae

”Îngerii Păzitori” pășesc înaintea Sfântului Nicolae

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu Parohia “Sfinţii Voievozi” din Săvineşti – Neamţ, a desfăşurat, începând cu data de 8 noiembrie, până la 6 decembrie, campania social-umanitară “Îngerii Păzitori”. Această campanie s-a adresat persoanelor nevoiaşe din judeţul Neamţ şi nu numai, care din motive de ordin social nu pot să îşi asigure condiții decente de viaţă.

ingeri4Campania se derulează începând cu anul 2014 și are ca scop ajutorarea persoanelor aflate în dificultate.

Aceasta vine în sprijinul lor cu îmbracăminte (copii și adulţi), încălţăminte, produse de igienă, jocuri şi jucării, scutece de unică folosință, cadre de mers și căruţuri pentru persoanele invalide.

În sprijinul fundaţiei s-au alăturat ONG-uri, parohii, primării şi şcolile care au ajutat prin distribuirea produselor către persoanele nevoiaşe.

????????????????

Distribuirea produselor s-a efectuat la Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” (școala veche) din localitatea Săvineşti, strada Bistriţei, nr 162, judeţul Neamţ.

Partenerii noștri din cadrul campaniei ne-au mărturisit:

Monica Sofron, președinte al Asociației Umanitare Codrin – Ocrotiți copii ce vor rămâne doar copii:

,,Ne ocupăm în principal de familiile care au câte un copil cu dizabilități, cu grad de handicap pe care încercăm să-i ajutăm cu produse alimentare, cu îmbrăcăminte, cu încălțăminte, cu articole de igienă, cu vitamine, cu ce putem. Colaborează foarte mult colaborarea cu celelalte ONG-uri din oraș sau din județ pentru că astfel putem găsi doar împreună soluții să-i ajutăm pentru că oricât de multă bunăvoință am avea, avem nevoie și de resurse. Fiecare încercăm și separat și împreună să-i ajutăm.

Am copii din oraș pe care-i ajut, dar în general, acțiunile umanitare cu produse și cu bunuri merg în satele mai îndepărtate al județului, unde mai greu ajunge cineva. Am cinci comune în care am câte un grup de 10-15 familii cu copii cu handicap la care încerc măcar din trei în trei luni să reușesc să ajut să le duc scutece de unică folosință, articole de igienă și de îmbrăcăminte, atât pentru copilașii bolnavi, cât și pentru frățiorii mai mari.

Pentru ei încercăm să ducem și rechizite ca să nu abandoneze școala, și ce putem și ce reușim să mai strângem. Orice lucru, orice jucărie, orice hăinuță care poate altuia îi prisosește, cuiva îi este de real folos și chiar nu are altă posibilitate să-și facă rost de ele. Mulțumim pentru ajutorul pe care ni-l acordați, pentru toate aceste produse atât de utile, și în felul acesta completăm ce am strâns și noi și reușim acum să mai facem bucurii și să fim de real folos în comunitățile unde mergem”.

ingeri3

Pr. Schiman Constantin, Parohia Sfinții Ioachim și Ana Dumbrava Roșie și președinte al asociației ,,Sf. Avram” prin care se administrează Centrul de plasament de tip familial ”Sfinții Ioachim și Ana” din Dumbrava Roșie:

,,Darurile pe care le-am primit aici, constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, jocuri și detergent, le vom folosi pentru copiii care sunt în Centrul de plasament ”Sf. Ioachim și Ana”, în număr de 11, și desigur că le vor prinde bine, mai ales că vine iarna și au nevoie de îmbrăcăminte”.

ingeri5

Florin Pâclea, director la Crucea Roșie Neamț:

,,Scopul fundamental al Crucii Roșii este intervenția la calamități naturale și dezastre. Noi suntem în Comitetul Județean pentru situații de urgență și atunci când se întâmplă, Doamne ferește, un necaz mai mare, intervine o solidaritate, mai ales internațională, trebuie să precizez, când primim numeroase ajutoare și noi distribuim la cei care sunt afectați. Acest lucru a fost verificat de mine la inundațiile de pe Siret, când convoaie întregi ale Crucii Roșii internaționale, dar nu numai, ci și ale altor ONG-uri și organizații, au venit în zona Roman și prin Crucea Roșie au fost distribuite localităților afectate din zona Romanului. Avem și proiecte sociale, care se pliază pe activitățile cu bătrânii, recent am depus un dosar privind acreditarea unui curs de îngrijiri bătrâni, dar nu numai bătrâni, ci și îngrijiri bolnavi la domiciliu, sperăm să primim aprobarea din partea DSP-ului și a Ministerului Sănătății.

Vreau să mulțumesc Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială pentru sprijinul acordat în haine și jucării. Acesta ne va fi foarte util în perioada sărbătorilor de iarnă, deoarece avem numeroase solicitări, atât pentru haine, cât și pentru jucării, din partea multor persoane. Am mai fost aici cu ani în urmă, când aveam alt președinte, și a fost și atunci o colaborare fructuoasă”.

Cristina Toma – asistent social în cadrul Primăriei comunei Moțca:

,,E al doilea an în care Campania de ajutor umanitar cu un nume așa de frumos și de luminos: ,,Îngerii păzitori” va aduce un strop de bucurie şi iubire necondiţionată în câteva familii defavorizate din comuna Moţca, judeţul Iaşi. Aceste familii sunt beneficiare de ajutor social, sunt familii monoparentale și familii cu mulți membri, care se confruntă cu probleme materiale şi sociale. Mă bucur din tot sufletul că voi fi, pentru aceste familii, mesageră a ”îngerilor păzitori” de la Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială. Vă mulțumim pentru daruri: pentru haine, încălțăminte și jucării, care vor aduce zâmbete, bucurie și lumină în sufletele celor care le vor primi.

????????????????

Înger înseamnă trimis, în limbile de origine ale cuvântului.

Prin această campanie, desfășurată în colaborare cu Parohia Sf. Voievozi din Săvinești, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a încercat să trimită, celor care așteptau să simtă o atingere caldă în anotimpul rece, un semn că cineva acolo sus îi iubește”.

Pr. George Chirița

Mai multe articole aici