Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Lucrări de renovare la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești

Lucrări de renovare la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești

La Parohia „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” din comuna Săvinești – județul Neamț, în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, se desfășoară o amplă lucrare misionară și socială destinată în mod special copiilor.

Astfel, pentru cei proveniți din familii nevoiașe, s-a înființat o cantină socială, în care cei mici vin după ore și beneficiază de o masă de prânz gratuită, dar sunt demarate și alte proiecte pentru comunitate.

În anul 2005, Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti a obţinut Centrul Social Polivalent intitulat sugestiv „Popasul iubirii milostive”, care deserveşte, în parteneriat cu fundația nemțeană, zeci de copii proveniţi din familii defavorizate.

Cu sprijinul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, prin inițiativa părintelui director Petru Munteanu, în această toamnă, au început ample lucrări de reamenajare a cantinei sociale.

Renovarea cantinei costă peste 40.000 de lei, s-a refăcut bucătăria, care urmează a fi complet utilată. Cu acest prilej sunt executate lucrări capitale de renovare şi de igienizare.

Cantina este situată pe strada General Buniș, nr. 3 din Săvinești, iar în curând ea va fi gata pentru a oferi celor mici un spațiu generos pentru a putea desfășura mai multe activități.

„A venit momentul să renovăm bucătăria cantinei sociale, care, de 12 ani, deservește copiilor proveniți din medii vulnerabile și nu numai. Ne dorim să reușim să o și utilăm cu cele necesare, astfel încât, ca și în continuare să putem delecta papilele gustative ale celor care ne vizitează”, a menționat doamna bucătăreasă Gabriela Munteanu.

Acest Centru Social a luat naștere în urma unui parteneriat cu Primăria Comunei Săvinești și cu Consiliul Local, colaboratori care au înțeles misiunea acestuia.

Totodată, prin cooperarea cu Liceul Tehnologic “Gh. Ruset-Roznovanu” și Parohia „Sf. Nicolae” din Zănești, și copiii care provin din medii defavorizate social din aceste zone au beneficiat de serviciile de asistență socială oferite de centrul săvineștean.

Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive” a găzduit de-a lungul anilor diverse activități social-filantropice, precum și cultural educative.

A fost primul spațiu unde s-a organizat Tabăra de creație „Aripi de Înger”, i-au călcat pragul sute de copiii în acești 12 ani, copiii care au primit, pe lângă donațiile materiale și financiare, un zâmbet, o îmbrățișare, un alint în momentele cruciale din viața lor.

Dacă ar fi să facem o retrospectivă a sufletelor nevoiașe, care au beneficiat de toate cele oferite de Centrul social-educativ, la nivelul fiecărui an, de la înființare și până în prezent, au trecut pragul centrului astfel:

În perioada 2005-2006: 60 de copii beneficiari;

2006-2007: 66 de copii beneficiari;

2007-2008: 69 de copii beneficiari;

2008-2009: 33 de copii beneficiari;

2009-2010: 56 de copii beneficiari;

2010-2011: 55 de copii beneficiari;

2011-2012: 58 de copii beneficiari;

2012-2013: 58 de copii beneficiari;

2013-2014: 83 de copii beneficiari;

2014-2015: 83 de copii beneficiari;

2015-2016: 87 de copii beneficiari;

2016-2017: 154 de copii beneficiari;

Brîndușa Dediu

Mai multe articole aici