Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Menirea asistenţei sociale

Menirea asistenţei sociale este de a asigura accesul acelor persoane care nu se pot adapta prin forţe proprii la societatea în care trăiesc, cei care nu se pot bucura de drepturile fundamentale şi elementare precum cel de a beneficia de o alimentaţie corespunzătoare, de un adăpost decent, de servicii de îngrijire a sănătăţii, igienă, educaţie, de o sursă stabilă de venit şi de posibilităţi de autorealizare.

Asistenţa socială promovează sau reface o interacţiune reciproc benefică între indivizi şi societate, în vederea ridicării calităţii vieţii sociale, atât la nivel individual şi familial, cât şi la nivel de grup şi comunitar.

vizita1

Asistenţa socială are deci, un rol de promovare a solidarităţii sociale.

Acest rol social contribuie la menţinerea unităţii şi specificului asistenţei sociale şi se exprimă în acordarea ajutorului, în sentimentul de compasiune, în încurajarea înţelegerii dintre oameni.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială împreună cu Organizația Umanitară „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” din Germania și Asociația Umanitară „Ursula Honeck” din Piatra Neamț, a cărei președinte este doamna Augusta Jumanca, încearcă să pună teoria din domeniul asistenței sociale în practică, venind în ajutorul omenilor prin oferirea de: burse lunare, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, articole de igienă, cadre de mers, cărucioare, cârje și multe alte lucruri necesare unui trai decent.

vizita2

În acestă săptămână, membrii Organizației Umanitare „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” din Germania vizitează România.

Delegația este compusă din prim președintele organizației, doamna Ursula Honeck, Gunther Köllner – secretar și doamna Roswitha Ebser–Wenk colaboratoare a organizației.

Luni, 24 octombrie membrii organizației „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” împreună cu Asociația Umanitară „Ursula Honeck” din Piatra Neamț, a cărei președinte este doamna Augusta Jumanca și-au petrecut dimineața la Centrul de Servicii sociale „Samariteanul Milostiv” (Școala veche).

Vizita acestora a debutat cu înregistrarea unei emisiuni ce va fi difuzată la Radioul Jurnal Spiritual, continuând cu prezentarea Raportului privind distribuirea bunurilor de către Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială diverselor instituții beneficiare.

După amiaza, a continuat cu masa de prânz la Centrul social educativ „Popasul Iubirii Milostive” și vizitarea bursierilor care provin din medii defavorizate, din comuna Săvinești și comuna Slobozia. Copiii bursieri au primit din partea Delegației „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” alimente și câte un plic cu bani.

vizita3

Bucuria copiilor, dar și a membrilor delegației se citea pe chipurile lor când s-au revăzut.

Doamna Ursula  Honeck a vorbit cu fiecare copil în parte despre situația școlară și a rămas profund impresionată de scrisul unei fetițe din parohia Părintelui Petru Munteanu.

De fiecare dată membrii organizației, împreună cu doamna Jumanca, președinta Asociației „Ursula Honeck” aduc speranță, lacrimi de bucurie, emoție în sufletele și casele modeste ale copiilor și părinților acestora.

O zi petrecută frumos, alături de oameni frumoși, care reușesc să îmbine teoria cu practica în asistență socială.

Asistent social Agafia Roșu

Mai multe articole aici