Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Moș Crăciun a răzbit

Crăciunul, copilul meu, este dragostea în acţiune. De fiecare dată când iubim, de fiecare dată când dăruim, este Crăciun.” (Dale Evans Rogers)

Campania anuală „Fii Moș Crăciun pentru un copil!” a adus zâmbete de chipurile micuților

Vestirea Nașterii Domnului este răspândită și de campaniile social-filantropice derulate de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, coordonată de părintele Petru Munteanu.

În acest sens, pe parcursul lunii decembrie, mai multe jocuri și jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte au ajuns la copiii din comunitatea săvineșteană, în cadrul Campaniei „Fii Moș Crăciun pentru un copil”.

Crăciunul e pentru copii cea mai așteptată sărbătoare. Și pe măsură ce creștem, îi descoperim sfințenia și veșnicia. Colindele, bradul cu steaua în vârf, steaua care nu se stinge niciodată, vestind marea bucurie şi taina îmbelșugată: Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Sărbătoarea Nașterii Domnului ne aduce bucurie și ne amintește cu precădere de anii copilăriei, de emoția împodobirii bradului, de momentele când ne piteam pe după ușă pentru a-l vedea pe Moș Crăciun, măcar pentru o clipă.

Cine este Moş Crăciun?

În cultura populară de la noi, se spune că Maica Domnului, cuprinsă de durerile naşterii, i-a cerut adăpost lui Moş Ajun, dar el fiind sărac a refuzat-o şi i-a îndrumat paşii spre fratele lui mai mic şi mai bogat, Moş Crăciun. Dar el, neştiind că femeia este Maica Domnului, nu a primit-o să nască. Crăciuneasa însă a ajutat-o si Moş Crăciun a pedepsit-o cu tăierea mâinilor. Când Crăciun a aflat că în grajdul său s-a născut pruncul Iisus, s-a căit şi i-a cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel primul creştin. Se spune că el s-ar fi căit atât de mult încât a doua zi şi-a împărţit întreaga avere copiilor săraci, de unde tradiţia de a face daruri de Crăciun, mai ales copiilor.

Crăciunul este un prilej de a ne bucura împreună, de a-i ajuta pe cei nevoiași, și de a transmite gânduri bune tuturor oamenilor care ne-au fost alături de-a lungul anului.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă. Sigur ne gândim cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad şi la vâscul din pragul uşii.

Din păcate, nu toți copiii și familiile acestora se pot bucura de minunile Crăciunului. Acest aspect ne-a motivat ca, în cadrul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, să organizăm și în acest an Campania Umanitară „Fii Moș Crăciun pentru un copil”, pentru a ajuta copiii și familiile vulnerbile social din zona Moldovei, familii muncitoate, dar care nu reușesc să ofere copiilor un Crăciun așa cum aceștia merită.

Campania își propune în fiecare an să dăruiască zâmbete, iar anul acesta bucuria se va afla și pe chipul persoanelor nevoiașe  și să le transformăm Crăciunul într-o adevărată sărbătoare de suflet.

C.B.