Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Moș Crăciun” bate la ușă

„Moș Crăciun” bate la ușă

Moș Crăciun bate la ușă

Sărbătoarea Nașterii Domnului ne aduce bucurie și ne amintește cu precădere de anii copilăriei, de emoția împodobirii bradului, de momentele când ne piteam pe după usă pentru a-l vedea pe Moș Crăciun, măcar pentru o clipă.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă. Sigur ne gândim cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad şi la vâscul din pragul uşii.

Sărbătorile de iarnă sunt întotdeauna, pentru fiecare dintre noi, un prilej de fericire și de împăcare sufletească. De Crăciun, familiile se reunesc și petrec momente de neuitat, având sufletele încărcate de minunea Nașterii Domnului.

Crăciunul este un prilej de a ne bucura împreună, de a-i ajuta pe cei nevoiași, si de a transmite gânduri bune tuturor oamenilor care ne-au fost alături de-a lungul anului.

Din păcate, nu toți copiii și familiile acestora se pot bucura de minunile Crăciunului. Acest aspect ne-a motivat ca, în cadrul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, să organizăm și în acest an Campania Umanitară „Fii Moș Crăciun pentru un copil”, pentru a ajuta copiii și familiile vulnerbile social din zona Moldovei, familii muncitoate, dar care nu reușesc să ofere copiilor un Crăciun așa cum aceștia merită.

”Fii Moș Crăciun pentru un copil”

În acest sens, miercuri, 20.12.2018, mai multe jocuri și jucării, îmbrăcăminte și dulciuri au ajuns la Bacău. Campania își propune în fiecare an să dăruiască zâmbete, iar anul acesta bucuria se va afla și pe chipul persoanelor aflate în grija Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și să le transformăm Crăciunul într-o adevărată sărbătoare de suflet.

În această perioadă, cu sprijinul colegilor din cadrul Penitenciarului Bacău, am purces a colinda, la cei ce au nevoi, griji, dorințe neîndeplinite. Nu știu dacă o să putem suplini pe Moșu, bunătatea și generozitatea acestuia, dar ne străduim și încercăm să-l suplinim într-un fel. Sunt vicepreședintele unei federații sindicale reprezentative la nivel național, al sistemului penitenciar din România, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, la care este afiliat și Sindicatul Liber al Funcționarilor cu Statut Special din Penitenciarul Bacău. Acest lucru mă obligă să generez și să creez momente și evenimente pentru astfel de perioade speciale din viața angajaților și ale familiilor acestora.”, a menționat Subcomisar  Viorel Voicu, Vicepreședinte al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Crăciunul copilăriei

„Crăciunul! Ce înseamnă pentru mine Crăciunul? Dacă privesc în copilărie, Crăciunul înseamnă tata, cântând colinde împreună cu surorile mele la brad și miros de portocale. Căldură în casă, zăpadă, colinde și multă veselie. Dacă vin mai aproape de ziua de astăzi, văd Crăciunul prin ochii fiilor mei.  Crăciunul este pentru mine mai mult o sărbătoare a spiritului și încerc să o sărbătoresc ca atare: lângă cei dragi, oricare ar fi ei, cu multă cumpătare și dragoste în suflet. Este o sărbătoare a fericirii, a curățeniei sufletești, a credinței și purității. Este o sărbătoare a iertării și a mulțumirii. Este un moment în care toate cele rele trebuie lăsate de o parte și inima trebuie încărcată cu speranță. Și asta vă doresc și dumneavoastră! Multă fericire în suflet, armonie și dragoste, apoi restul celor materiale vor veni de la sine. Crăciun Fericit!!!”, a conchis  Subcomisar  Viorel Voicu.

B.D.