Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

,,Dăruieşte cu respect”

,,Dăruieşte cu respect”

„Bătrânețea începe ca toamna, cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii și doruri vagi.“ (Octavian Paler)

A dărui, a fi milostiv sau a face acte de caritate sunt acțiuni ce se înscriu pe lista virtuților individuale, care alături de liberul arbitru pun bazele unui sistem de principii și valori morale după care se ghidează o comunitate.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț în parteneriat cu Parohia “Sfinții Voievozi” din Săvinești a desfășurat în data de 16 iunie 2015 o nouă activitate din cadrul campaniei umanitare ,,Dăruiește cu respect”.

dar2

La inițiativa părintelui paroh Petru Munteanu, un grup de voluntari împreună cu doamna Ana Chele, o credincioasă a parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești au pășit pragul unui număr de aproximativ 40 de persoane în vârstă din satul Săvinești.

Pe lângă un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere sufletească sau o atitudine pozitivă, voluntarii au oferit un mic ajutor bătrânilor – bunuri ce au constat în lenjerii de pat și detergent de rufe.

,,Continuăm acţiunea Dăruieşte cu respect,  iniţiată de către preotul nostru paroh Petru Munteanu. Marţi, 16 iunie pe la ora prânzului, am umplut maşina cu pachete şi am luat strada Bistriţei de la capăt, cu dorinţa aprigă de a aduce mici bucurii bătrânilor şi persoanelor cu venituri mici.

dar1

Deşi era cald afară, pe cei mai mulţi dintre ei i-am găsit lucrând în grădină şi obosiţi. I-am oprit preț de câteva minute din activităţile lor pentru a le dărui câte un pachet ce conţinea lenjerie de pat şi detergent pentru spălat rufe.

Am reuşit să le luminăm chipul prin bucuria pe care le-am făcut-o, primind aceste daruri.

Pe cei mai mulţi dintre ei îi cunoşteam,  ne-am interesat cum mai stau cu sănătatea, dacă sunt singuri sau îi ajută copiii, i-am“mângâiat”cu vorbe frumoase şi cu promisiunea că vom mai reveni. O bunicuţă a cules flori  de crin alb din grădină şi ni le-a dăruit, insistând să le primim drept mulţumire pentru pachetul primit,” a subliniat Ana Chele, o credincioasă a  Parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești.

,,Vă mulțumim din suflet că ați venit și pe la noi. E foarte grea singurătatea, iar noi, oamenii sărmani parcă suntem uitați de lume. E foarte grea bătrânețea, dar avem nădejde în Cel de Sus. Numai Dumnezeu ne ajută să vedem lumina zilei de mâine. Îi mulțumim și părintelui Munteanu pentru că de fiecare dată are ceva pentru noi – să-i dea Dumnezeu sănătate și mulți ani”, a mărturisit o bătrânică, cu lacrimi în ochi.

dar3

,,Am rămas profund impresionată de situaţia unui tânăr, Măriuţa Bogdan de 28 ani care, în urma unui accident prin electrocutare a rămas fără ambele mâini de mai sus de cot şi care în prezent este îngrijit de o vecină. Mama acestui băiat nu a mai făcut față acestei crunte dureri – trecând la cele veșnice, iar tatăl său este la muncă în străinătate. Toţi cei care au primit aceste daruri au mulţumit părintelui Petru Munteanu pentru grijă sa faţă de bătrânii satului, i-au urat sănătate, viaţă lungă, ajutor şi har de la Dumnezeu în activitatea sa. Prin grija părintelui nostru, vom continua această acţiune umanitară, care vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate de pe raza comunei Săvineşti. Ne bucurăm că reușim să aducem o rază de soare în casa acestor bătrâni, un zâmbet pe fața lor, o strălucire în ochii lor timizi și curați!”,  a concluzionat doamna Ana Chele.

Alexandra Gîrbea

Alte articole din aceeaşi categorie aici