Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Nu-i de ajuns să faci bine. Mai trebuie să-l faci și bine”

„Nu-i de ajuns să faci bine. Mai trebuie să-l faci și bine”

Răul poate să-l facă oricine, oricât de nevoielnic ar fi. Binele este însă numai pentru sufletele tari și firile călite.” Nicolae Steinhardt

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, ajută anual sute de persoane defavorizate social. Fie că vorbim despre copiii care provin din familii vulnerabile social sau bătrâni neajutorați, ajutorul și respectul față de semenii noștri trebuie să primeze.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale tot mai mari ale semenilor noştri, pentru a îndeplini cât mai activ slujirea aproapelui, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială derulează mai multe activități social-filantropice.

Pe lângă sprijinul moral, se încearcă și remedierea problemelor din comunitate, ajutorarea familiilor cu o situaţie materială precară.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a donat Protopopiatului Roznov bunuri, constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerii de pat, jocuri, saltele și scaune rulante  în valoare de 10.550 lei. Produsele urmează a fi distribuite parohiilor din Protopoiatul Roznov, beneficiarii fiind selectați din rândul celor mai sărmane familii din fiecare comunitate.

Mulțumim fundației pentru generozitatea și prietenia cu care ne înconjoară. Bunurile donate, ca de fiecare dată vor fi distribuite la parohiile din Protopopiatul Roznov, urmând să ajungă la casele familiilor vulnerabile social”, a declarat părintele protopop Bogdan Frăsilă.

Și în luna decembrie 2019, mai multe jocuri și jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte au ajuns la Roznov, voloarea acestora fiind de 9.450 lei. Campania derulată în perioada sărbătorilor de iarnă își propune ca an de an să dăruiască zâmbete, iar la finele anului trecut a reușit să aducă bucurie pe chipul persoanelor aflate în grija Protopopiatului Roznov.

Toate lucrurile donate vor fi oferite familiilor cu copii, persoanelor singure, beneficiarilor din Centru rezidenţial de asistenţă şi reintegrare socială pentru persoanele fără adăpost Blândul Păstor, centru aflat în subordinea Protopopiatului Roznov. Cei care vor beneficia de ajutor sunt selectaţi cu ajutorul preoţilor, aceştia cunoscând situaţia fiecărei familii/ persoane din cadrul parohiei. Aceste acţiuni de caritate au o importanţă deosebită pentru cei aflaţi în nevoie, contribuind astfel la crearea unei lumi mai darnice, mai milostive, în care oamenii nu se gândesc doar la binele lor, ci şi la bunul mers al celor de lângă ei”, a reliefat Ancuța Maria Cioată, asistent social în cadrul Protopopiatului Roznov.

Oamenii aflaţi în situaţii grele au nevoie mare de susţinere, fie ea morală sau materială. Un cuvânt bun, spus la momentul potrivit, poate schimba viziunea unui om aflat în impas. Dacă oferi cu bucurie, fie chiar şi un zâmbet sau o vorbă frumoasă, poţi face un om să capete încrederea că lucrurile se vor îndrepta.

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.

Prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc măcar pentru o perioadă alinarea sufletească, atât de necesară vremurilor de azi.

Corina Băhneanu