Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / O nouă zi de activități educativ-recreative la Tabăra de creație ”Aripi de înger” – ediția a X-a

O nouă zi de activități educativ-recreative la Tabăra de creație ”Aripi de înger” – ediția a X-a

Prima parte a zilei de vineri, 18 iulie 2015 a fost dedicată unei acțiuni de prevenție asupra traficului de persoane, exploatării prin muncă, cerșetoria sau existența unor grupuri de crimă organizată, susținută de către comisarul șef Munteanu Ion, din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

SONY DSC

,,Am desfășurat astăzi o activitate de prevenție, ce are ca scop informarea tinerilor asupra noțiunilor de trafic de persoane, exploatare prin muncă, trafic de organe și nu numai. A fost o acțiune foarte importantă, fiindcă acești tineri se află în cea mai dificilă perioadă din viața lor, atunci când trebuie să ia decizii.

Prin intermediul campaniei Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane intitulată Exploatarea ucide suflete, se dorește a trage un semnal de alarmă asupra consecințelor grave ale acestor fapte antisociale.

Așa că, îndemnăm tinerii să prevină  producerea unor astfel de fapte deosebit de grave”, a declarat Munteanu Ion, comisar șef în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

A urmat apoi vizita la Muzeul Etnografic al Mariei Voicu-Macovei, unde doamna educatoare “a scos din lada de zestre” cele mai frumoase secrete ale istoriei culturii si civilizației românești.

,,Ca de fiecare dată este o bucurie pentru mine să aflu că doriți să vizitați micul meu muzeu. Copiii noi sunt curioși să afle poveștile vechi ale lucrurilor colecționate în timp. Mă încântă prezența copiilor și îi aștept cu drag de fiecare dată”, ne-a mărturisit doamna educatoare Maria Voicu-Macovei.

„Așa cum ne-am obișnuit, am mers și în această vineri la Muzeul Etno al doamnei Maria Voicu. Copiii au fost plăcuți impresionați de cele prezentate, au aflat cum își desfășurau activitățile casnice bunicii și străbunicii noștri. A fost o experiență minunată atât pentru participanți, cât și pentru voluntari”, a menționat Marina Gîrbea, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, seria a IV-a, ediția a X-a.

SONY DSC

După ce au servit masa de prânz la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, tinerii participanți la cea de-a patra serie a Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a  au definitivat lucrările pentru expoziția de sâmbătă și au pregătit spectacolul pentru festivitatea de premiere.

„Am venit și în această serie a taberei deoarece îmi place foarte mult să fac voluntariat. În aceste zile în care am învățat foarte multe jocuri cu copiii am realizat că cel mai frumos lucru este să vezi un copil zâmbind și bucurându-se de jocurile pe care tu i le-ai arătat. Sunt foarte entuziasmat de copii și voi participa și la următoarele serii ale taberei. Eu îi invit pe toți copiii care vor să vină în această tabără să nu ezite nici o clipă și să vină cu mic cu mare să lege noi prietenii”, a subliniat Murariu Ștefan, voluntar în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, ediția a X-a.

La finalul zilei, tinerii din Republica Moldova au dorit să meargă la Biserica ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, unde au fost întâmpinați de către părintele paroh Petru Munteanu.

SONY DSC

Vă reamintim că în săptămâna 13 iulie – 18 iulie 2015, Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești găzduiește cea de-a patra serie a Taberei de creație ”Aripi de înger” – ediția a X-a.

Această serie reunește la Săvinești un număr de 20 de copii din Piatra-Neamț, dar și 15 tineri din Republica Moldova.

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

Alte articole aici