Oaspeţi de peste hotare, în vizită la Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială
Oaspeţi de peste hotare, în vizită la Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială
„Recunoştinţa îmbracă trei forme: un sentiment din adâncul inimii, o expresie de mulţumire şi un dar întors.” (proverb arab)
La data de 2 octombrie 2017, membrii delegaţiei Bisericii Evangheliste din Gotha, Germania, au poposit pentru câteva ore la Săvineşti.
Printre membrii delegaţiei s-au numărat, Andreas Hans Heimler, pedagog social, Steffen Schlosser şi Uli Schlosser, profesori de muzică, Paul Schlosser şi Lotti Schlosser , studenţi, alături de Anni Reif, traducătoarea grupului,
Aceştia au fost întâmpinați de părintele director Petru Munteanu și voluntarii Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, la Școala Veche, unde le-au fost prezentate programele sociale desfășurate, împreună cu Raportul Anual pentru anul 2016.
Astfel, musafirii au avut posibilitatea să vadă, în raport, o parte dintre beneficiarii acţiunilor derulate de fundaţie.
Oaspeţii au adus cu ei bunuri, constând în ghiozdane şi haine pentru copii, dar şi un aparat medical, oferit de doctorul Bernd Schneider, un medic din Shaalfeld, ieşit la pensie, care a dorit ca aparatul să folosească şi altor medici.
„Când am venit prima dată în România, m-am gândit că este foarte interesant, iar în patru ani am fost de douăsprezece ori şi am ajuns să iubesc România. Ne dorim foarte mult să ajutăm copiii, colaborând cu organizaţii care se ocupă de aceştia.
Oamenii sunt prietenoşi, vedem locuri noi şi ne simţim foarte bine.
Acum sunt fericit că avem un contact nou, părintele Munteanu ne-a prezentat activitatea organizaţiei şi o să păstrăm legătura”, a relatat Andreas Hans Heimler, coordonatorul delegaţiei.
Andreas Hans Heimler este pentru a 12 oară în România, dar pentru prima dată în zona Moldovei.
Aceştia au putut admira câteva obiective turistice, cum ar fi, Ansamblul Curtea Domnească, Turnul – clopotniţă, cunoscut ca Turnul lui Ştefan cel Mare, clădirea construită de Carol Zani, în 1930, dar şi altele.
Împrejurimile oraşului i-au impresionat pe vizitatori, drept urmare au dorit să meargă să vadă şi străzile lăturalnice.
La prânz, musafirii au fost aşteptaţi la Centru social-eduvativ „Popasul Iubirii milostive” din Săvineşti, de către angajaţii fundaţiei, pentru a-şi lua la revedere.
Bucuroşi că au reuşit să îşi ducă „misiunea” la capăt, oaspeţii au pornit pe drumul spre casă, cu promisiunea că nu va fi prima şi nici ultima întâlnire.
Corina Băhneanu
Mai multe articole aici