Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / „Pandemia nu te oprește să faci bine”

„Pandemia nu te oprește să faci bine”

  „Pandemia nu te oprește să faci bine. Pandemia nu te oprește să fii alături de cel care este în nevoie și ne așteaptă”, a fost îndemnul părintelui Petru Munteanu.

Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială” implementează în perioada 10.10.2020 – 21.02.2021 proiectul „SPRIJIN PENTRU PERSOANELE VULNERABILE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIEI COVID-19”, COD MYSMIS 137872

Obiectivul general al proiectului  este de a sprijini  persoanele vârstnice vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19, prin creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc, excluziune socială și vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități, izolate la domiciliu sau cu restricții și dificultăți de deplasare, de pe raza localității Săvinești, județul Neamț, prin furnizarea de servicii de sprijin, comunicare, informare și pachete cu produse igienico-sanitară, materiale de protecție  în contextul epidemiei COVID-19.

Fundația își desfășoară activitatea la Săvinești, județul Neamț, în cadrul Parohiei „Sfinții Voievozi”, sub coordonarea părintelui director Petru Munteanu.

Grupul țintă este format din 100 de persoane vârstnice din localitatea Săvinești, județul Neamț. Acesta a fost stabilit de către asistentul social implicat în proiect, care a realizat procedurile de înscriere în proiect, în urma analizei anchetelor sociale realizate și a gradului de risc identificat în rândul potențialilor beneficiari.

Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială”   a făcut un gest creștinesc și a dat o mână de ajutor  în contextul  combaterii epidemiei Covid-19 prin furnizarea de  materiale sanitare și de igienă, în perioada 19-20 decembrie 2020. Cu binecuvântarea  părintelui director Petru Munteanu au fost achiziționate: măști faciale, clor, dezinfectant, spirt medicinal și săpun dezinfectant. Aceste materiale sanitare au fost distribuite unui număr de 100 de persoane de pe raza localității Săvinești, izolate la domiciliu, în principal vârstnici fără sprijin financiar.

Oamenii au mulțumit părintelui Petru Munteanu, pentru gestul crestinesc făcut în timpul acestei pandemii, apreciind implicarea în ajutorarea celor aflați în suferință și nevoie.

Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială se adaptează treptat și responsabil, în funcție de evoluția situației provocate de epidemie, așa cum o fac toate instituțiile importante din țară, respectând și promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat. Cheamă pe toţi credincioșii ei să cultive pacea sufletului prin rugăciune și comuniune cu semenii prin fapte bune, evitând totodată panica.

Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru. Să arătăm multă prețuire față de  oamenii în suferință,  față de preoții din biserici, care apără și cultivă sănătatea sufletului. Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii, știind că „Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8, 28).

Pacea sufletului, bunătatea inimii, comuniunea în rugăciune și cooperarea în fapte bune pot face minuni, transformând teama în curaj și speranță.

Rugăciunea și fapta bună sunt izvor de putere spirituală pentru a învinge încercările la care suntem supuși  în această perioadă grea dar şi pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea  Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Petronela Ungureanu