Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Pentru jocuri şi poveşti ne-am adunat la Săvineşti”

„Pentru jocuri şi poveşti ne-am adunat la Săvineşti”

Cea de a V-a seria e Taberei de creație „Aripi de Înger” a reunit, la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești, 26 participanţi şi 7 voluntari, dornici să descopere frumuseţea petrecerii vacanţei de vară într-un mediu plăcut.

Cinci zile au fost pline de distracţie, zâmbete, jocuri şi activităţi educativ-recreative, iar cea de a şasea zi a fost dedicată micii serbări, ce are loc la fiecare sfârşit de serie.

Serbarea a debutat cu intonarea celor două imnuri deja consacrate la Săvineşti, Imnul Taberei şi Imnul Prieteniei, ca mai apoi, rând pe rând, fiecare participant să recite, să cânte sau să danseze, să arate că şi în vacanţă, prin joc şi joacă învaţă lucruri de folos.

Orice serbare este o sărbătoare, atât pentru copii cât şi pentru coordonatorii lor

 Pregătirea unei serbări este un excelent prilej de a pune în valoare imaginţia şi creativitatea fiecărui participant.

Fiecare participant a primit câte o diplomă de participare şi un Supliment de vacanţă „Hai cu noi”, unde se regăsesc scurte descrieri ale copiilor, ale activităţilor desfăşurate şi programul săptămânii.

Ca de fiecare dată, săptămâna a început cu diverse jocuri

Plimbarea în Lunca Bistriţei a fost pentru participanţi activitatea cea mai aşteptată. Astfel, ei au putut admira frumuseţea apei, s-au jucat în mijlocul naturii, s-au bucurat de peisajul deosebit şi au admirat animalele din zonă.

Vizitarea muzeelor din Piatra Neamţ a fost un moment în care atenţia copiilor a fost captată, curiozitatea şi dorinţa de a afla lucruri noi, determinându-i să asculte cu mare atenţie informaţiile oferite de muzeografi.

Lecţia de educaţie preventivă a fost pentru copii un moment mult aşteptat, pe parcursul acesteia li s-au prezentat imagini şi filmuleţe despre cum pot preveni anumite situaţii limită, au fost recapitulate regulile de circulaţie şi au primit recomandări pentru a avea o vacanţă sigură şi liniştită.

Tabăra de la Săvineşti oferă copiilor, pe lângă distracţie şi un mediu plăcut de petrecere a vacanţei de vară, posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile deja existente, dar şi să deprindă noi aptitudini, să fie sociabili şi prietenoşi, să capete încredere în propriile forţe, să devină responsabili chiar de la vârste fragede.

Pe parcursul taberei, copiii sunt supravegheaţi de persoane pregătite, care îi îndrumă, le propun diverse activităţi interactive şi îi ajută să petreacă vacanţa de vară într-un mod plăcut.

Cea de a V-a serie, din cele VIII din acest an ale Taberei de creație „Aripi de Înger”, a ajuns la final.

Echipa organizatorică speră că toţi copiii, care au luat parte la activităţile din această săptămână, s-au simţit bine, s-au distrat, au legat prietenii şi vor reveni în tabăra de la Săvineşti.

Corina Băhneanu

Alte articole din aceeaşi categorie aici