Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Pentru jocuri și povești ne-am adunat la Săvinești!

Pentru jocuri și povești ne-am adunat la Săvinești!

Joi, 09 iulie 2015, Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești a găzduit a patra zi de activități în cadrul celei de-a treia serii a Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

Pe parcursul șederii lor la Săvinești, copiii sunt încurajați să-și dezvolte personalitatea și spiritul creativ, învățând în același timp lucruri esențiale pentru viață. Organizatorii taberei și voluntarii se asigură că fiecare participant înțelege și este ajutat să-și dezvolte propriile talente și abilități, într-un mediu plăcut și creativ.

Galerie Foto

Galerie Video

Crinu1

După întâlnirea de dimineață, programul taberei a inclus atelierul de inițiere în pictură, susținut de artistul plastic Crin Oglage.

„Astăzi le-am dat ca idee copiilor să dezvolte o schiță a unui peisaj din natură. Sunt copii plini de talente care, din păcate, nu sunt descoperiți. Tocmai de aceea, ne propunem să-i ajutăm să se cunoască și să-și descopere abilitățile”, a declarat Crin Oglage, artist plastic. La final, cele mai interesante și creative lucrări au fost premiate cu jucării de pluș, iar fiecare participant  un premiu de consolare.

După masa de prânz, copiii au avut parte de câteva jocuri distractive și au fost introduși în lumea poveștilor.

Astfel, voluntarii au citit povești precum Pinochio, Basme de Petre Ispirescu sau Povestiri pentru copii de părintele Ilie Cleopa, după care au pregătit un set de întrebări pentru a verifica atenția și perspicacitatea copiilor. Tot în a doua parte a zilei, părintele George Chirița de la parohia „Sfântul Ilie” Speranța din Piatra-Neamț a continuat cateheza începută în a treia zi a taberei și le-a prezentat copiilor și voluntarilor câteva elemente practice despre metanii, închinăciuni și despre modalitatea în care se scrie și se oferă un pomelnic la sfânta biserică.

Finalul zilei a fost dedicat pregătirii momentului artistic pentru încheierea seriei de tabără, în care copiii, sub îndrumarea voluntarilor și a coordonatorilor, au repetat Imnul Taberei și Imnul Prieteniei, alături de alte cântece și poezii pe care copiii le cunoșteau în prealabil.

„Pentru jocuri și povești ne-am adunat la Săvinești! Și din cauza caniculei astăzi chiar așa am petrecut ziua. Am fost nevoiți să stăm în clasă și să citim povești. Voluntarii noștri au improvizat un concurs de verificare a atenției lor. Am mai jucat câteva jocuri de interior care i-au implicat 100% pe participanți. În restul timpului am pictat pe linguri de lemn sau am împletit brățări. Și iată că printre jocuri și povești am trecut cu bine ziua caniculară ce ne-a fost dată astăzi”, a declarat Mihaela Bulai, coordinator de voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger” – Ediția a X-a.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre părerile voluntarilor implicați în această serie a taberei.

crinu2

„Să fii voluntar pentru Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești este o șansă pentru a cunoaște și influența în bine viața unei comunități și a oamenilor din jur.

Experiența construită în acest cadru mă ajută să mă dezvolt spiritual alături de persoane pline de iubire și înțelegere” (Lorena Balaci).

„Consider că această tabără în care am participat ca voluntar mi-a oferit o experiență frumoasă în care am cunoscut oameni calzi și binevoitori. Am descoperit voluntariatul ca fiind o activitate ce solicită atât partea fizică, dar mai ales partea spirituală. În opinia mea, voluntariatul și participarea în această tabără te ajută să crești și să te dezvolți frumos” (Tarhon Delia).

„An de an aştept vacanța mare ca pe o răsplată a muncii depuse peste an. Relaxare, lectură, întâlniri cu prietenii….Anul acesta a venit cu ceva nou. Am fost invitată, ca pe timpul vacanței să desfășor o activitate despre care nu știam mai nimic, dar ceva dinlăuntrul meu îmi spunea că mi se potrivește. Totdeauna mi-am spus ca îmi plac copiii, dar neavând frați sau surori mai mici, nu știam dacă, îngrijindu-i, voi nutri aceleași sentimente. Implicându-mă, acum sunt convinsă că nu este doar o părere, iubirea de copii este o certitudine.

Am întâlnit în cadrul taberei “Aripi de înger” oameni diferiți dar care au ceva în comun: dragostea față de aproapele, disponibilitatea de a se dedica altora.

Și lucrul acesta îmi face mare plăcere. Îmi doresc să păstrez frumoasele legături înfiripate aici, chiar să le dezvolt. Sunt sigură că mă pot implica cu toată dăruirea în cât mai multe activități. Pe scurt: ÎMI PLACE!” (Ioana Mirăuțe).

„Tabără „Aripi de înger” este una dinamică și plină de zâmbetele copiilor.

Copiii au comunicat foarte bine cu voluntarii, am format o mică familie în care fiecare contribuie cu ceva. Vin cu mare drag, zi de zi, aici la Săvinești, cu o dorință clară: aceea de a ajuta și dezvolta personal acești copii” (Marina Gîrbea).

????????????????????????????????????

„Să fii voluntar pentru Fundația Solidaritate și Speranță filiala Săvinești a fost și este o oportunitate minunată. Am petrecut câteva zile frumoase alături de oameni deosebiți. A aduce zâmbetul pe buzele unor copii și nu numai, contează mult și pentru conștiința noastră. E prima dată când fac voluntariat, e o experiență unică și plină de satisfacții sufletești” (Tamaș Ramona Alina).

Alexandra Gîrbea și Mihai Parfeni

V-ar putea interesa şi următoarele articole