Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Piatra Neamț – oraș gazdă

Piatra Neamț – oraș gazdă

Campania „Măsoară timpul cu faptele tale, ajutoare pentru refugiații din Ucraina”, organizată de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, își continuă cursul firesc al solidarității față de semenii noștri.

Astfel, vineri, 4 martie, fundația nemțeană a dăruit mai multe ajutoare refugiaților din Ucraina care sunt găzduiți la internatul Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. La eveniment, alături de voluntari au participat părintele Petru Munteanu, directorul Fundației Împreună pentru Solidaritate și Brândușa Dediu, director executiv, precum și Daniela Neamțu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț.

„De sâmbătă avem cazați în două fluxuri 27 de refugiați ucrainieni. La început au fost mame și copii, iar acum avem studenți de etnie nigeriană care au părăsit facultățile din Ucraina. Despre ”acasă”ei povestesc despre ororile războiului prin care au trecut, despre ce au pățit la vamă, modul cum au reușit după zile întregi să treacă granița iar aici sperăm că se simt foarte bine. Așteptăm reprezentanții fundației să vină cu donații pentru refugiații ucrainieni și suntem alături de toți cei care vor să sprijine refugiații. Îi așteptăm cu drag alături de noi”, a declarat Daniela Neamțu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț.

Conflictul miliatar dintre Ucraina și Rusia nu afectează doar cetățenii celor două țări, ci și pe cei „adoptați”, de diverse naționalități, veniți să studieze la facultăți din Ucraina

Zeci de studenți nigerieni, care studiau în Ucraina, și-au găsit adăpost în căminul Colegiului Național de informatică din Piatra Neamț. Le simți încordarea și îngrijorarea. Au trecut prin clipe groaznice, dar acum vor să știe ce pot face de mâine.

„Ne aflăm la a doua acțiune din cadrul campaniei ”Măsoară timpul cu faptele tale, ajutor pentru refugiații din Ucraina”. Astăzi am ajuns la  Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț unde sunt găzduiți 25 de tineri și doi copilași. Am adus câteva seturi de pilote și perne, săpunuri, șervețele umede pentru igienă și totodată le-am oferit și un sprijin financiar în cazul în care au nevoie de a cumpăra ceva de aici din România, din Piatra-Neamț să aibă cu ce. Valoarea donațiilor este de 7.291 lei.”, a menționat Brîndușa Dediu.

Fundația Împreună pentru Solidariatate Socială, cu sediul în Piatra-Neamț, desfășoară pe perioadă nedeterminată campania umanitară „Măsoară timpul cu faptele tale, ajutoar pentru refugiații din Ucraina”.

Pentru susținerea activitatilor noastre vă punem la dispoziție conturi bancare, deschise la CEC Bank:

RO46CECENT0130RON0999002 – LEI

RO98CECEB000B8USD0312431 – USD

RO55CECENT01C1EUR0999003 – EUR

B.D