Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Poezii din suflet, pentru suflet”

„Poezii din suflet, pentru suflet”

 

Trecut-au anii prea grăbiţi,

Prin curtea vieţii mele,

Lăsând iubire şi tristeţi,

Şi multă amintire.

Trecut-au clipe pe poteci,

 Înaintând agale,

Urcau trei trepte şi încă trei,

Se rostogoleau în vale.”

(Extras din poezia Ani grăbiţi)

Editura Jurnal Spiritual a lansat o nouă carte de poezii, „Poezii din suflet, pentru suflet”, semnată de Elena Cristudor.

Lansarea a avut loc la Bacău, într-o zi specială pentru autoarea cărţii, duminică, 21 mai 2017, într-un cadru festiv, celebrând totodată şi ziua onomastică de Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena.

Prezent la eveniment, părintele Petru Munteanu, directorul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamţ, precum şi coordonatorul Editurii Jurnal Spiritual, a declarat în deschiderea evenimentului:

Asistăm astăzi, prin lansarea cărții de poezii a doamnei Elena Cristudor, la o spovedanie publi, la un act de curaj, deschis şi sincer prin intermediul poeziei.

Eu cred că poeţii pot schimba lumea în bine şi că cei care transmit iubirea şi frumosul, dragostea şi binecuvântarea pot schimba vieţi și destine.

Doamna Mișa Cristudor şi-a prezentat emoţiile într-un mod deschis, ni le-a dăruit nouă…Ne mărturiseşte prin cartea aceasta, prin poeziile ei, că are sufletul lipit de Cer. Am căutat să aleg o poezie pe care să v-o prezint, dar toate poeziile sunt inedite şi extraordinare, de aceea vă invit să citiţi această carte şi să înţelegeți mesajul ei, un mesaj adânc prin care doamna Cristudor își prezintă crezul propriu, acela că haosul poate să fie transformat în armonie, întunericul poate să fie biruit de lumină şi că frumosul şi iubirea sunt cele mai frumoase stări-vocații ale vieţii noastre.

Vă îndemn să lecturaţi această carte, cu pioșenia cu care dânsa se exprimă, să deșlușiți prin ochiul sufletului ei îngerii cu capetele plecate, înșiruiți și osândiți la moarte, de o societate înstrăinată de Dumnezeu și de semeni.

Tot dânsa ne oferă și soluția… Doamna Elena Cristudor a lansat această carte de poezii chiar de marea sărbătoare a Sfinţilor întocmai cu apostolii Împăraţii Constantin şi mama sa Elena. Cred că mulţi dintre dumneavoastră aveţi rude sau chiar purtaţi acest nume de Constantin sau Elena.

Aș dori să spun că numele de Elena înseamnă «rază de soare», iar numele de Constantin, după cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, înseamnă un om constant, smerit, care este încrezător în prezenţa şi în lucrarea lui Dumnezeu în viaţa lui.

Ne-am dori să fie cât mai multe «raze de soare», Elene,  care să pătrundă cu lumina Soarelui Hristos în viața noastră şi cât mai mulţi Constantini biruitori, încrezători în lucrarea şi în prezenţa lui Dumnezeu.   

Copleşită de emoţii, doamna Cristudor a dorit să menţioneze:

Volumul «Poezii din suflet, pentru suflet» se adresează iubitorilor de poezie, de frumos, care dau frâu liber imaginaţiei şi sunt dispuşi să facă o introspecţie în sufletele lor. Cele trei cuvinte magice «curaj, iubire şi credinţă» au însoţit derularea evenimentului, în prezenţa unor persoane agreabile, pline de interes, care au savurat pe deplin momentul.

A fost momentul unui vis, al unei bariere, al unui proiect ambiţios şi cu scop caritabil.

Şi-a atins scopul, a creat legătura între poezie şi realitatea care ne înconjoară, ne determină să ne trezim la viaţă…O încercare, un imbold, un drum spre perfecţiune, o speranţă, o lansare plină de emoţie, de căldură şi ambianţă”.

Cartea doamnei Cristudor s-a născut din emoţii estetice şi cuprinde mister, mister ce se dezvăluie celor ce o deschid, dând faptelor înţelesuri profunde, mărturisind prin versurile frumos alese, cele mai profunde şi sincere trăiri.

Corina Băhneanu

Mai multe articole din aceeaşi  categorie aici