Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / Programul de burse Bogliasco

Programul de burse Bogliasco

Bursele se acordă, indiferent de naţionalitate, persoanelor calificate care desfăşoară activităţi creative sau muncă de cercetare în domeniile: arheologie, arhitectură, literatură clasică, dans, film sau video, istorie, arhitectură peisagistică, literatură, muzică, filosofie, teatru, arte vizuale.

Centrul de studii îi aşteaptă pe toţi cei care desfăşoară atât activităţi creative, cât şi muncă de cercetare (cum ar fi istoria artei, muzicologie, critică de film…) în legătură cu dansul, muzica, teatrul.

Centrul nu are un spaţiu special pentru repetiţii pentru cei care doresc să facă spectacole.

Cu toate acestea, începând din 2013, Fundația Bogliasco are un studio nou, de 365 mp, cu spațiu de dans, oglinzi și bare portabile, precum și  facilități de proiecție audio-video și de înregistrare.

În fiecare an sunt acordate aproximativ 50 de burse.

Durata rezidenței la Centrul de Studii Linguria variază între 30 și  34 de zile, în funcţie de localizarea geografică a candidatului, disciplina sa şi diferite cerinţe de planificare ale Fundaţiei.

Selecţia candidaţilor se face de 2 ori pe an.

Pe parcursul şederii lor la centru, bursierilor şi însoţitorilor lor (soţ, soţie) li se oferă cazare şi li se acoperă cheltuielile de subzistenţă.

Candidaţii

  • trebuie să demonstreze rezultate deosebite în domeniul pe care îl urmează, în conformitate cu vârsta şi experienţa pe care o au.
  • trebuie să trimită descrierea proiectelor pe care vor să le desfăşoare la Bogliasco.

Există o taxă de înscriere.

Date limită:

  • 15 ianuarie 2017 – pentru semestrul toamnă – iarnă (cu începere din septembrie) și
  • 15 aprilie 2017 – pentru semestrul primăvară (cu începere din februarie)

Detalii despre procedura de înscriere: http://www.bfge.org/en/apply

Sursa: www.eurodesk.ro

Mai multe articole aici