Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Evenimente  / Proiect – Concurs Literar „Lanțul cărților citite”, an școlar 2022 – 2023, Ediția I

Proiect – Concurs Literar „Lanțul cărților citite”, an școlar 2022 – 2023, Ediția I

Astăzi, 16 iunie 2023, am finalizat prima ediție a Proiectului – Concurs Literar „Lanțul cărților citite”, implementat și organizat cu multă însuflețire de profesor pentru învățământ primar Nacu Oana-Andreia de la Școala Gimnazială Nr. 3, Piatra-Neamț, profesor învățământ primar Bârsan Irina-Amelia, de la Școala Gimnazială Nr. 2, Piatra-Neamț și de Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială”, reprezentată de Preot Petru Munteanu.

Instituțiile partenere în cadrul acestui proiect au fost:
1. Școala Gimnazială Nr. 3 din Piatra-Neamț, reprezentată de doamnă director, profesor Oniciuc Anișoara;
2. Școala Gimnazială Nr. 2 din Piatra-Neamț, reprezentată de doamnă director, profesor Andrei Stela;
3. Școala Gimnazială „Profesor Gherasim”, comuna Țibucani, reprezentată de director, profesor Popovici Liviu;
4. Biblioteca Județeană GT Kirileanu, reprezentată prin director, profesor Mereuță Mihaela.

Acest proiect-concurs are ca scop promovarea cititului în rândul elevilor. Este o competiție care oferă posibilitatea de a-și accesa creativitatea, imaginația, dar și curajul.
Prin intermediul lui, copiii sunt pregătiți, îndrumați, ajutați, obișnuiți și ambiționați să citească și să nu-și piardă interesul pentru actul educațional. Astfel, la începutul anului școlar 2022-2023, elevii clasei a II-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 3, au primit o listă cu lectură suplimentară. Până la data de 25 mai, trebuie să citească cât mai multe cărți din aceeași listă.
Evaluarea s-a făcut la clasă, prin intermediul povestirii și al fișelor de lucru. Ajunși astăzi aici, la ziua mult așteptată de cei mici, ziua premierii celor mai mari cititori din cadrul proiectului, dorim, înainte de toate, să mulțumim cu recunoștință celor care ne-au fost alături și fară de care, astăzi, nu s-ar fi așezat pe frunțile noastre, laurii:
1. SC Maralex SRL;
2. SC 6AM Ceremony;
3. SC Amenavis.
Cu ajutorul sponsorilor amintiți mai sus, elevii clasei a II- a A, de la Școala Gimnazială Nr. 3, coordonați de doamna profesor învățământ primar Nacu Oana-Andreia, au avut prilejul să fie premiați, oferindu-li-se diplomă și cadouri consistente.
Mulțumim pe această cale tuturor persoanelor implicate!

Profesor pentru învățământ primar Oana-Andreia Nacu