Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Proiect de acțiune comunitară „Dar din dar se face rai…”

Proiect de acțiune comunitară „Dar din dar se face rai…”

Voluntariatul ne ajută să redescoperim latura umană din interiorul fiecăruia. El apropie oamenii și rupe frontierele. A fi voluntar și a-ți păsa de cei din jur este o onoare. Prin voluntariat investim întâi în propria persoană și apoi în ceilalți, respectiv lumea în mijlocul căreia trăim.
Menirea unui cadru didactic este și aceea de a trezi și a dezvolta spiritul voluntariatului la copii și de a cultiva valorile lui.

La data de 19 decembrie 2022, trei școli nemțene (Școala Gimnaziala nr. 3, reprezentată de director profesor ONICIUC ANIȘOARA, Școala Gimnazială nr. 2, reprezentată de director profesor, ANDREI STELA, Școala Gimnazială nr. 5, reprezentată de director profesor MUNTEANU CARMEN), împreună cu Fundația Împreună pentru solidaritate socială, au reușit, cu mare success să finalizeze acțiunea de voluntariat, care s-a desfășurat la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfânta Maria” din Iași, secția Oncologie Pediatrică.

Coordonatorii proiectului „Dar din dar se face rai…” au fost doamnele profesor NACU OANA-ANDREIA ( profesor învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 3, Piatra-Neamț), BÂRSAN IRINA AMELIA (profesor învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 2, Piatra-Neamț) și preot-paroh MUNTEANU PETRU de la Biserica ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, care au implicat cadre didactice inimoase (profesor învățământ primar, ASOFIEI IONELA, profesor învățământ primar, ACRISTINEI DANIELA NADIA, profesor ALBERT BRÂNDUȘA, profesor GAVRILIU OANA, profesor învățământ primar TOFAN CRISTINA și profesor GAVRIL IONUȚ).

Partenerul principal în cadrul acestui proiect a fost Inspectoratul Școlar Județean Neamț.
Proiectul a fost adresat unui număr de 40 de copii bolnavi de cancer.
Desigur, finalizarea activității a fost una minuțioasă, în care s-a investit mult suflet, mult timp, dar și multă muncă.
Ceea ce ne-a surprins plăcut, ne-a dat curajul și ne-a ajutat să mergem mai departe a fost sprjinul pe care l-am primit din partea administratorilor unor societăți care ne-au susținut, putându-le oferi copiilor daruri consistente: pături, perne, prosoape, jocuri și jucării, obiecte de igienă personală, dulciuri, cărți, rechizite, multe fructe și ornamente pentru Crăciun.

Zâmbetul pe chipul unui copil nefericit, de sărbători, este o realizare la care putem contribui.

Împreună putem să aducem mângâiere, alinare, ajutor și speranță !

Mulțumim pe această cale sponsorilor, prin am reușit să stângem suma de 15.000 lei:
FARMACIILE ARDEALUL;
SC TCE 3 BRAZI;
DINAMIC 92; PETROUZINEX;
MARALEX;
DANIA;
AMENAVIS ( VISARIA);
6 AM CEREMONY;
STAR MET;
TRUST CCDP;
FUNDAȚIA AUTONOM.