Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Evenimente  / Proiect de activitate extracurriculară – excursie școlară „Să ne cunoaștem țara…”, vizită în Județul Brașov

Proiect de activitate extracurriculară – excursie școlară „Să ne cunoaștem țara…”, vizită în Județul Brașov

În perioada 8-9 iunie 2023, elevii clasei a II- a A, de la Școala Gimnazială Nr. 3, din Piatra-Neamț, îndrumați de profesor învățământ primar, Nacu Oana Andreia, au avut prilejul să se bucure de o frumoasă aventură în județul Brașov.
Organizatorii acestei excursii au fost:
1. Profesor învățământ primar, Nacu Oana Andreia – Școala Gimnazială Nr. 3, Piatra-Neamț;
2. Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială”, Săvinești, reprezentată prin preot Petru Munteanu.
Organizarea excursiei răspunde dorinței exprimate de elevi de a călători și de a petrece timpul liber, desfășurând activități recreative și de divertisment.
S-a dorit prin această excursie, a se oferi elevilor, posibilitatea completării bagajelor de cunoștințe ce vizează dezvoltarea laturii intelectuale, a celei estetice și moral-civice. Spiritul ecologic din fiecare elev va fi testat, ei având ocazia să promoveze codul ecologic ales în școala lor: SĂ CURMĂM INDIFERENȚA!
Excursia poate deveni o abordare cu caracter interdisciplinar a unei tematici stabilite anterior. Are un rol deosebit de însemnat în educarea elevilor în spiritul moralei-civice, dezvoltându-le anumite deprinderi de manifestare colectivă și dezvoltându-le interesul pentru cunoaștere. Este o formă de activitate cu caracter activ, atractiv și mobilizator. Excursiile sunt întotdeauna prilej de bucurie, de relaxare, de cunoaștere, elevii fiind foarte încântați de organizarea lor. De asemenea, ele reprezintă și un prilej de a cunoaște alte dimensiuni ale educației copilului, de manifestare psihică și de adâncire a relațiilor elev-elev, elev-învățător, elev-învățător-părinte.
Obiectivele vizitate au fost:
– Castelul Bran;

– Vizitarea Stațiunii Bran;

 

– Parcul de aventură „Dino Parc”, Râșnov;

– Piața Sfatului, Brașov;

 

– Strada Sforii, Brașov;

– Biserica Neagră, Brașov;

– Poaiana Brașov.

Copiii au avut parte și de două surprize:
• Petrecere aniversară, cu muzică și tort, a colegei Sayin Eda-Nur;

• Un spectaculos foc de tabără organizat la pensiunea unde am fost cazați pentru o noapte.

Această frumoasă evadare din spațiul sălii de clasă a fost posibilă cu susținerea financiară a părinților, dar și grație domnului Emilian Sârbu, administrator al SC Tranzicom Industrial SRL, care a binevoit și de această dată, să ni se alăture, atât sufletește, cât și material, în această ieșire.
Pe această cale, mulțumim cu prețuire, tuturor persoanelor implicate!

Profesor pentru învățământ primar Oana-Andreia Nacu