Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Radio Jurnal Spiritual pe unde FM

Radio Jurnal Spiritual pe unde FM

Totul a început în martie 2013, de la Revista online de dialog etic şi estetic „Jurnal Spiritual”, un proiect cultural-educativ susţinut de fundaţia noastră – „Împreună pentru Solidaritate Socială” din Piatra Neamţ. În scurt timp, în jurul acestei publicaţii online s-a strâns o comunitate frumoasă, interesată de cultivarea şi promovarea valorilor culturale, spirituale şi educaţionale, valori pe care echipa redacţională le-a readus în atenţia cititorilor prin articolele publicate.

 Un an mai târziu, în primăvara anului 2014, a fost înfiinţat postul de radio online „Radio Jurnal Spiritual”, iniţiat din dorinţa de a reda audio valoarea esteticii şi a eticii.

S-a dorit ca acest post de radio să fie o alternativă pentru ascultătorul matur şi educat, un susţinător al evenimentelor culturale, dar şi al oamenilor.

Proiectul „Radio Jurnal Spiritual – un radio pentru tine şi prietenii tăi” s-a impus în atenţia publicului ascultător prin seriozitate şi valoarea informaţiilor oferite, prin temele supuse atenţiei comunităţii şi, nu în ultimul rând, prin muzica de calitate promovată.

Un alt proiect ambiţios dezvoltat în cadrul Departamentului Cultură – Media din cadrul fundaţiei este cel legat de înfiinţarea unui alt post de radio online, „Radio Ciufulici”, care cuprinde programe dedicate copiilor.

Înfiinţat în primăvara anului 2016, acest post de radio online promovează proiecte cultural-educative identificate în cântece, proverbe şi zicători, snoave şi vorbe cu tâlc, enciclopedii, teatru radiofonic, interviuri. Emisiunile se adresează copiilor, cărora îşi propune să le sădească dragostea faţă de tot ceea ce este frumos şi sănătos, precum şi părinţilor acestora.

„Radio Ciufulici” este o alternativă cultural-educativă pentru micii ascultători, cărora le oferă muzică şi informaţii într-o notă veselă şi jucăuşă, pe înţelesul lor.

În 2017, postul „Radio Jurnal Spiritual” primeşte licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului,  astfel că, din luna mai 2018, a început să emită pe frecvenţa 99.20 FM, în Rădăuţi şi localităţile învecinate. Grila postului de radio cuprinde emisiuni informative, culturale şi educative, dar şi muzică de bună calitate.

Echipa redacţională urmăreşte promovarea valorilor culturale, spirituale şi educaţionale, alături de invitaţii emisiunilor zilnice.

Dorința noastră este de a dezvolta o comunitate activă, de aceea vă invităm să pășiți pe „corabia” noastră, să ne fiți alături și să ne bucurăm de clipe radiofonice minunate. Se doreşte ca acest post de radio să fie o alternativă pentru ascultătorul matur şi educat.

În acest sens, Radio Jurnal Spiritual îşi doreşte să fie un susţinător, atât al oamenilor cât şi al evenimentelor de cultură.

Deschis către comunitate şi pentru comunitate, Radio Jurnal Spiritual foloseşte şi pune în valoare informaţiile oferite atât de invitaţii prezenţi la emisiuni, dar şi de publicul ascultător. Ne puteți asculta şi on-line, la adresa http://radiojurnalspiritual.ro/ sau pe facebook: https://ro-ro.facebook.com/RadioJurnalSpiritual

În curând, Radio Jurnal Spiritual va începe să emită în Bârlad – pe frecvenţa 103.3 FM şi în Oneşti – pe frecvenţa 87.8 FM.

Avem o echipă de profesionişti ambiţioşi, punem pasiune, dar şi seriozitate, în tot ceea ceea ce facem. Iată ce înseamnă, pentru fiecare dintre noi, proiectul „Radio Jurnal Spiritual – un radio pentru tine şi prietenii tăi”:

Cristian Hurgheş:

Ce înseamnă pentru mine Radio Jurnal Spiritual? La început, visul unui om care a reuşit în 30 de secunde să mă convingă că încă mai exista SPERANŢĂ.

În ORICE. Apoi s-a  reactivat virusul „bolnav de radio”, pe care-l lăsasem să moţăie…undeva. Şi pe care acel om a ştiut să-l facă foarte puternic acum. Radio Jurnal Spiritual e radioul din Piaţa fiecărui oraş, comună sau sat. Aproape… foarte aproape de tine. Agora ta, ASCULTĂTORULE de Radio Jurnal Spiritual.

Iulian Ţocu:

Radio Jurnal Spiritual este mediul în care am șansa să îmi exprim dragostea pentru radio, să experimentez ceea ce îmi place și să fiu creativ.

După aproape 20 de ani, în care am crescut în preajma unui post de radio şi TV, pot să spun că am ajuns „acasă”. Îmi doresc să reușim să facem cunoscut conceptul nostru, pentru că este un concept unic, este un concept Românesc.

Ciprian Solomon:

Pentru mine, Radio Jurnal Spiritual înseamnă momentul în care am realizat că ceea ce fac de aproximativ 20 de ani, atât în presa locală cât şi în presa naţională, a căpătat formă şi culoare.

E un proiect de suflet, un proiect în care m-am implicat şi mă implic, cu speranţa că cei care ascultă acest post de radio uită, măcar pentru 4 ore, de problemele zilnice.

Muzică bună, informaţii utile, o stare generală de bine fac din Radio Jurnal Spiritual un loc al prieteniei, al prietenilor şi al relaxării. Oamenii cu care lucrez creează spaţiul în care mă pot desfăşura ca profesionist şi pentru asta le mulţumesc. Şi vă mulţumesc şi vouă pentru că dacă am adus un zâmbet într-o dimineaţă, asta înseamnă că ziua mea este perfectă.

Petronela Barb:

Radio Jurnal Spiritual reprezintă pentru mine îndeplinirea unui vis, a unei dorinte mai vechi, avută din totdeauna dar care, până acum, nu a reuşit să se concretizeze.

Atunci când am primit invitaţia de a mă implica în acest proiect, nu am ezitat nicio clipă să spun DA.

Emisiunea „Muguri de lumină”, pe care o realizez alături de soţul meu, George Barb, este proiectul nostru de suflet, în care putem aduce, în casele şi sufletele ascultătorilor noştri dragi, bucuria şi curajul de a îndrăzni să fim mai buni şi de a şti să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem. „Muguri de lumină” este despre bucuria de a vedea lumina în tot ceea ce este în jurul nostru, de a vedea, în orice situaţie, partea plină a paharului!

George Barb:

Radio Jurnal Spiritual înseamnă pentru mine o completare a pasiunii mele încă din copilărie, de la o vârstă fragedă şi a experienţei acumulate de 15 ani la Radio Trinitas.

 Radio Jurnal Spiritual îmi oferă libertatea de a-mi manifesta creaţia şi vizunea, de a satisface nevoile media ale ascultătorilor, atât prin muzica aleasa special pentru ei, ca audiţie sau ca tematică, dar şi prin informaţiile atent selectate, să fie pentru toţi şi pentru toate vârstele.

Acest post de radio este un proiect de suflet prin aceea că el vrea să fie în slujba comunităţii şi acest lucru m-a determinat să accept să intru în această echipă, deoarece corespunde viziunii mele şi crezului meu în ceea ce priveşte formatul unui post de radio în contextul actual.

Monica Avădănei:

Radio Jurnal Spiritual este pentru mine locul unde se desfăşoară, zilnic, întâlnirea dintre mine şi ascultători.

Munca în radio, pasiunea mea, o fac cu mult drag. Urmăresc să ţin ascultătorul la curent cu ce se întâmplă în lumea de azi, să îl pun la curent cu noutătile zilnice, dar şi să aduc noi cunoştinte din diverse domenii – de la educaţie, medical, până la cultural şi divertisment.

Realizând rubrica „Parte din existenţă”, urmăresc să aduc în prezent toate evenimentele importante ce s-au petrecut în trecut, de asemenea vreau să ne amintim cu toţii de personalităţi marcante ale zilei. „Mozaicul cunoaşterii” – o provocare frumoasă pentru mine – vreau să cunoaştem, şi eu, şi ascultătorii, laturi frumoase şi importante ale vieţii – bune maniere, istoria obiectelor care ne înconjoară, sfaturi din carieră, şcoală şi grădiniţă, idei de petrecere a timpului liber, idei de a petrece timp frumos şi de calitatea în familie, recomandări de cărţi bune, de filme interesante şi, nu în ultimul rând, muzică bună.

Realizez aceste activităţi cu mult drag, gândindu-mă la omul din faţa radioului, gândindu-mă la ce aş vrea eu să ascult, gândindu-mă că în acest mod cu toţii avem parte de informaţii de calitate şi de o colaborare deosebită. Radio Jurnal Spiritual îmi oferă posibilitatea de a pune în evidenţă experienţa acumulată de-a lungul anilor, de a fi alături de oameni dragi sufletului meu şi de a crea lucruri minunate, cu drag, pentru toţi cei ce ne ascultă!

Carmen Vîntu:

Pentru mine, Radio Jurnal Spiritual reprezintă o oază de verdeață într-un deșert, un popas de răcoare într-o zi toridă, muzică bună, emisiuni făcute cu suflet și prieteni.

Da, prietenii de dimineață, care dau trezirea ascultătorilor și ne distrează cu glumele lor. Reprezintă, poate, viitorul.

Liliana Mihăilă:

Ce înseamnă pentru mine Radio Jurnal Spirital? Provocare, responsabilitate, răbdare, creativitate, noi experienţe. Prilejul de a cunoaşte oameni noi, de a afla lucruri noi. De fapt, înseamnă un plus şi o trăire la o turaţie înaltă. Un mod de viaţă.

Dan Apetrei:

O vorbă spune că, de fiecare dată când te îndoieşti de cât de departe poţi merge în viaţă, aminteşte-ți toate lucrurile cu care te-ai confruntat, toate bătăliile pe care le-ai câştigat şi toate fricile pe care le-ai depăşit. E o poveste despre viață în care mă regăsesc şi eu.

Nu cu multă vreme înainte de a sosi aici (la RSJ) lucram într-un mediu foarte agitat, cu colegi încruntați mai tot timpul. Îmi amintesc că m-am oprit la un moment dat în faţa unui radio încercând să-i urmăresc pe realizatorii  unei emisiuni.  În acel moment m-am întrebat: – Cum se face că nu sunt eu în locul celor doi realizatori, după o experiență de 20 de ani în radio şi televiziune?

Ei bine, la două luni de la această întâmplare am ajuns chiar într-un studio de radio. Așa, dintr-o dată, m-am trezit realizând o emisiune matinală. Interesant, nu? Viața îți poate oferi multe surprize, mai ales atunci când nici nu te aștepți. Prezența mea, acum și aici, la Radio Jurnal Spiritual  reprezintă fără doar și poate una dintre cele mai minunate întâmplări din viața mea.

Cred că am simțit chemarea oamenilor cu suflet mare de aici și a mesajului pe care îl transmit dânșii.

Un alt aspect pe care-l consider minunat este faptul că în toată graba aceasta nebună a posturilor radio-tv din întreaga lume de a gasi ”senzaționalul”,  iată că un post de radio cum este RJS aduce un cu totul şi cu totul alt mesaj, apelând la simplitatea lucrurilor ce ne înconjoară și la aspectele frumoase ale vieții.

Iată că senzationalul trăiește tocmai prin aceste lucruri simple şi frumoase. M-am săturat să tot aud ce face unul sau altul sau câte probleme nu s-au rezolvat și cele care încă mai sunt de rezolvat. Viaţa, cu bune şi rele, merită trăită frumos și nu irosită pe lucruri care nu ne sunt de folos, care nu ne aduc bucurie sufletească, armonie.

Îmi doresc să aud vorbindu-se despre fapte bune, despre frumusețe, despre generozitate, despre curaj, despre recunoştinţă, despre credinţă, despre bunăvointă, despre familie şi prieteni, despre armonie, despre frumosul din sufletele noastre…despre viață cu tot ce are ea să ne ofere mai frumos.

Aşa că fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și vei avea mai mult. Dacă te concentrezi pe ce nu ai, nu vei avea niciodată destul. Scapă de lucrurile rele pe care obişnuieşti să le ai şi, cel mai important lucru, să nu mai rămâi ancorat în trecut. Fii recunoscător pentru ce ai, şterge tot și  ia-o de la capăt chiar acum. Ascultați Radio Jurnal Spiritual!

Liliana Mihăilă

Mai multe articole aici