Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Reţete de la bunica, la Piatra Fest 2017

Reţete de la bunica, la Piatra Fest 2017

În perioada 23 – 25 iunie, voluntari din cadrul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială au participat la Piatra Fest 2017, eveniment care în anii trecuţi era promovat sub denumirea de Zilele municipiului Piatra Neamţ. Manifestarea a avut loc pe platoul Curtea Domnească şi în Parcul Tineretului din oraş.

Reprezentanții Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, aflată sub coordonarea părintelui Petru Munteanu, au participat la acest eveniment, fiind prezenți cu un stand cu produse realizate în cadrul Atelierului protejat „Armonia”.

 

Articolele confecționate cu migală de broderii şi croitorii fundaţiei, au putut fi admirate şi achiziţionate de către vizitatorii standului organizaţiei nemţene.

Siropurile şi băuturile răcoritoare oferite cu drag trecătorilor au făcut deliciul zilelor însorite, un strop de răcoare pentru zile caniculare.

Produsele fundaţiei prezentate în Parcul Tineretului le puteţi găsi la adresa: www.retetedelabunica.eu

Nu întâmplător a fost aleasă această perioadă pentru desfăşurarea evenimentelor care au avut drept scop sărbătorirea oraşului.

La data de 24 iunie Biserica Ortodoxă Română celebrează Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sfântul fiind ocrotitorul municipiului Piatra Neamţ.

La Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra Neamţ au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Cuvios Iosif de la Văratic. Sfintele moaşte au fost purtate într-o procesiune pe străzile oraşului, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, însoţit de un sobor de preoţi şi credincioşi.

Începând cu anul 2013, la data de 24 iunie se sărbătoreşte Ziua Universală a Iei, simbol al identității și creativității spațiului românesc.

Această zi este în prezent sărbătorită în 48 de țări, ia fiind prezentă în peste 100 de oraşe şi purtată de românii de pretutindeni.

 Corina Băhneanu

Alte articole din aceeaşi categorie aici