Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Rugă pentru părinți”

„Rugă pentru părinți”

Sunt cu sufletul pustiit şi li se usucă ochii de atâta dor şi aşteptare. Visează zi şi noapte să-şi îmbrăţişeze copiii, dar…nu au pe cine, pentru că odraslele lor demult nu le mai trec pragul.

Este situaţia în care se află zeci de bătrâni, care, deşi au copii, sunt în Centrul pentru persoane vârstnice Roznov.

Unii dintre copiii lor sunt plecaţi peste hotare, alţii, locuiesc uneori chiar la câteva zeci de kilometri de casa părintească, dar fără să le pese de cei care i-au adus pe lume.

Pentru a veni în sprijinul acestora, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, prin voluntarii și angajații acesteia, sub coordonarea părintelui director Petru Munteanu, a făcut joi, 4 iunie, o nouă donație importantă.

,,Astăzi, 4 iunie, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a derulat o nouă acțiune, intitulată Rugă pentru Părinți, dedicată bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Roznov. Au fost aduse bunuri în valoare de 4.800 de lei, constând în mare parte în pamperși pentru aceste persoane. Sperăm să le fie cu folos și să reușim să ajungem de mai multe ori la ei cu produse pe care să le poată utiliza în condiții optime.”, a declarat Corina Băhneanu, asistent manager în cadrul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială.

Valoarea totală a donației: 4.860,98 lei.

Cei din cadrul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială au venit în sprijinul oamenilor pe care soarta i-a încercat, reușind să le ofere un sprijin moral, material, spiritual și educativ. Directorul căminului din Roznov, Romeo Panaitescu, a ținut să mulțumească Fundației pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului.

,,Mulțumesc Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială pentru acest sprijin, ajutorul vârstnicilor. E adevărat că noi avem aici cam toate condițiile, dar întotdeauna un sprijin este bine-venit. În permanență Fundația ne-a ajutat și a fost alături de noi, aducând un zâmbet pe fața vârstnicilor, o ușurare și nouă că până la urmă toate aceste materiale sunt scumpe. Suntem și lângă troița unde, an de an, părintele Petru Munteanu vine și sfințește, aduce o vorbă bună, se întâlnește cu beneficiarii, iar ei chiar îl așteaptă periodic, așa cum vine dânsul. Vă mulțumim!”, a declarat Romeo Panaitescu, directorul căminului.

Prezent la această acțiune a fost și domnul Ionel Ciubotaru, primarul orașului Roznov: ,,Aceste bunuri sunt de mare necesitate pentru Căminul pentru persoane vârstnice. Din partea Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, noi, la Roznov am mai beneficiat de hrană pentru aproximativ 80 de persoane. Țin să aduc mulțumiri și felicitări Fundației pentru că au activitate în folosul celor care au nevoie de hrană și de alte materiale.”.

În fiecare an, la data de 27 decembrie, părintele Petru Munteanu, directorul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, organizează la acest cămin acțiunea social-filantropică „Rugă pentru părinți”, din dorința de a dărui, de a face sărbătorile mai frumoase unor persoane care au atât de mare nevoie de susținere morală. Vizitele s-au întețit, reușid să aducem bucurie bătrânilor și vara…