Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Uncategorized  / „Să dăruim aşa cum primim, cu bucurie”

„Să dăruim aşa cum primim, cu bucurie”

Ar trebui să dăruim aşa cum primim, cu bucurie, repede şi fără vreo ezitare, întrucât nu este nimic graţios într-un beneficiu care ţi se lipeşte de degete.” Seneca

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, Organizația Inner Wheel Bacău, care anul acesta, 2016-2017, o are la președinție pe doamna Nicoleta Alexa, a organizat o acţiune caritabilă, de strângere de fonduri pentru Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti, mai exact pentru copiii beneficiari ai Centrului social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”, acestea fiind sub coordonarea părintelui Petru Munteanu. Copiii din familii defavorizate primesc zilnic o masă caldă, se bucură de ajutor la teme şi susţinerea tuturor celor implicaţi în activităţile desfăşurate.

?????????????????????????????????

Activitatea a avut loc la Restaurantul Cribs din Bacău, administrat de familia Bunea, care au oferit spaţiul şi mediul propice desfăşurării evenimentului. Prezenţi au fost membrii clubului Inner Wheel, colaboratori şi prieteni ai acestora, reprezentanţi ai fundaţiei, precum şi un grup de copilaşi însoţiţi de părintele Petru Munteanu.

Îmbrăcaţi în port popular, cei şapte micuţi au cântat cântece populare româneşti, ca semn de mulţumire şi recunoştinţă pentru sprijinul primit. Cântece precum „Cântă cucu-n Bucovina”, „Asta-i hora românească”, „Mi-am făcut bundiţă nouă”, „Trandafir de la Moldova”, „Sunt copil Iisuse” au răsunat şi i-au încântat pe oamenii bineintenţionaţi invitaţi să participe la prânzul caritabil. Copiii au fost uimiţi că mica lor reprezentaţie a fost atât de apreciată, ei nedăndu-şi seama că talentul şi munca au dus la rezultatul frumos, încurajaţi şi îndrumaţi fiind de Bianca Jingoi, tânăra care zi de zi le este aproape şi desfăşoară împreună activitatea de after-school.

?????????????????????????????????

Ziua de sâmbătă a avut o dublă însemnătate, singurul băieţel din grup, Mihăiţă, şi-a serbat ziua de naştere, iar vizita lor la Bacău a fost un prilej de a sărbători. Cei mici au fost foarte nerăbdători, încântaţi şi entuziasmaţi de „excursie”.

Cel mai mult mi-a plăcut că am făcut ceva special de ziua mea, am fost la restaurant şi am mâncat clătite. Domnele care ne-au servit au fost foarte drăguţe şi m-am bucurat că oamenilor le-a plăcut cum am cântat.”, ne-a relatat Mihăiţă, sărbătoritul grupului.

Prichindeii s-au bucurat de experienţa trăită, mai ales că pentru unii dintre ei chiar a fost un motiv de sărbătoare

Copiii s-au descurcat foarte bine, am fost mândră de ei. Sperăm ca pe viitor să fie la fel de conştiincioşi şi să ne arate că sunt talentaţi şi că au nişte voci minunate şi sperăm să avem mai multe spectacole.”, ne-a declarat Bianca Jingoi, voluntar al fundaţiei.

?????????????????????????????????

A fost un eveniment reuşit, cei care au luat masa s-au bucurat de gustul mâncării din copilărie şi în acelaşi timp au contribuit la strângerea unor fonduri pentru copiii ce desfăşoară activităţi educative la Săvineşti.

Corina Băhneanu