Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Să dăruim, să zâmbim, să iubim!

Să dăruim, să zâmbim, să iubim!

Să dăruim, să zâmbim, să iubim!

Deseori, oamenii uită să ofere un zâmbet sau o vorbă bună și pierd din atenție lucrurile care au esență, concentrându-se pe aparență. Cu siguranță, realitatea cotidiană ar suferă modificări pozitive, dacă ne-am înconjura de zâmbete, gânduri bune și bucurie. Pentru a veni în sprijinul semenilor noştri, ne putem îndrepta atenţia spre realizarea faptelor bune, care să aibă ecou în societate.

pascani2

În acest sens, Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, Piatra-Neamț, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu, a desfășurat joi, 9 iulie 2015 o nouă acțiune social-filantropică, din cadrul campaniei umanitare intitulată „Dăruiește cu respect”.

Pe lângă sprijinul moral, această campanie îşi doreşte să contribuie la remedierea problemelor din comunitate şi la ajutorarea familiilor cu o situaţie materială precară.

Aşadar, printre darurile oferite enoriaşilor Parohiei „Înălțarea  Domnului Pașcani” s-au numărat lenjerii de pat, detergent, jucării sau îmbrăcăminte.

pascani3

,,Sunt numeroase familii nevoiașe, iar prin intermediul acestor acțiuni de voluntariat venim în sprijinul familiilor cu o situație materială precară. Faptul că putem veni în sprijinul comunității din Pașcani ne bucură foarte mult. Abandonul școlar și lipsa locurilor de muncă și-au spus cuvântul. De aceea, noi considerăm că orice ajutor contează. Dăruindu-le un zâmbet acestor oameni, vom dobândi Împărăția lui Dumnezeu”, a reliefat părintele diacon Dimitriu Sîrghie Daniel, din cadrul Parohiei „Înălțarea Domnului Pașcani”.

pascani1

,,Ne bucurăm că am reuşit să continuăm acţiunea umanitară Dăruieşte cu respect, fiindcă este foarte important să dăm o mână de ajutor oamenilor aflaţi în necaz. Este trist să aflăm că există tot mai multe cazuri cu probleme sociale: copii ce provin din familii defavorizate, bătrâni aflaţi în suferinţă. Dar, prin intermediul acestor activităţi încercăm să aducem un zâmbet şi o rază de lumină pe chipurile acestor oameni sărmani.

Sperăm că iniţiativa noastră a fost înţeleasă, iar darurile vor bucura nişte suflete inocente”, a menționat Agafia Roșu, asistent social în cadrul Parohiei “Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Menţionăm că valoarea bunurilor donate a fost de 4.050 lei.

Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici