Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / “Să nu uităm să fim copii”

“Să nu uităm să fim copii”

,,Este atât de frumos și de minunat atunci când reușești să te simți copil, să ai suflet de copil; să poți uita de griji și de probleme”…acestea sunt doar câteva dintre cuvintele care au deschis cea de-a doua zi a Taberei de creație “Aripi de înger”, seria a VI-a.

SONY DSC

Cu speranță, bucurie și nădejde în suflet, micuții participanți la tabără au pășit pragul Centrului de Servicii-Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

Dis-de-dimineață au socializat și au continuat jocurile de intercunoaștere, pe care le-au început în prima zi de tabără. În jurul prânzului, Lunca Bistriței i-a “primit” cu brațele deschise, creând momentul prielnic de a se relaxa și de a uita de problemele cotidiene. Apa limpede a Izvorului i-a răcorit, iar peisajul mirific le-a captivat întreg universul.

SONY DSC

,,A doua zi de tabără a început cu o plimbare în Lunca Bistriței, la Izvor. După ce ne-am răcorit cu apa limpede, ne-am descălțat și am încercat apa rece din pârâiașul, ce curge de la izvor. Înainte de plecare, ne-am jucat cu mingile și am adunat pietre. A urmat mai apoi masa copioasă, după care ne-am oprit în parcul din centrul comunei și am jucat Ping-Pong și multe alte joculeţe. La atelierul de creație am pictat pietre, am pictat pe sticlă și am reprodus icoane”, a menționat Andra Avasilcăi, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, seria a VI-a.

După ce au gustat din preparatele gătite cu multă dragoste la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, copiii și voluntarii au pășit pragul Atelierului de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, al cărei director este părintele Petru Munteanu.

Acolo, activitatea de împletire a brățărilor și pictarea icoanelor a devenit deja tradiție, motiv pentru care tinerii au continuat-o și astăzi.

SONY DSC

Vă reamintim că în perioada 27 iulie – 1 august  2015, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială în colaborare cu Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, organizează cea de-a VI-a serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”- ediția a X-a.

Alexandra G.

Mai multe articole aici