Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Schimb de experiență, schimb de emoții

Schimb de experiență, schimb de emoții

„Cuvintele te învaţă, exemplele te pun în mişcare, zâmbetul şi buna dispoziţie sunt secretul tinereţii fară bătrâneţe”

Programul Taberei de creație „Aripi de înger”, ediția a X-a propune participanților activități diverse, urmărind atât dezvoltarea abilităților, cât și identificarea pasiunilor copiilor. La toate acestea se adaugă drumeții, cântece, jocuri, ateliere, concursuri și excursii, totul pentru o perioadă de neuitat. În această serie a taberei (13 iulie – 18 iulie 2015) participanții au fost împărțiți în două grupe: grupa Junior și grupa Senior.

Galerie Foto

rep4

A doua zi de tabără, marți 14 iulie 2014, a debutat cu întâlnirea de cunoaștere între organizatori, participanți și voluntari.

Prima activitate a fost susținută de doamna psiholog Gabriela Andrei, care a realizat o ședință de consiliere și orientare pentru copiii din Republica Moldova, grupa Senior. Scopul acestei întâlniri a fost dezvoltarea gândirii raționale, iar în acest sens tinerii au realizat un desen pornind de la cifra 8, iar apoi au interpretat desenele după trăsăturile specifice fiecăruia.

Au făcut jocuri de perspicacitate, cu chibrituri, dar și  jocuri de cuvinte: formând fraze a căror cuvinte începeau cu aceeași literă.

Participanții au fost foarte creativi, și-au dat frâu liber imaginației, descoperind multe lucruri despre propria persoană.

„Astăzi am realizat o serie de exerciții de dezvoltare a gândirii laterale pentru rezolvarea problemelor. Aceste exerciții le dezvoltă copiilor capacitatea de a avea comportamente adecvate și atitudini potrivite în fața situațiilor problematice. Au fost exerciții de atenție și de creativitate și am avut surprize foarte plăcute, copiii fiind foarte creativi și oferind soluții inedite.

Noi ne naștem cu anumite trăsături de personalitate, la unele persoane trebuie exersate ca să se dezvolte, însă aici am găsit mulți copii care au abilități înnăscute”, ne informează Gabriela Andrei, psiholog și psihoterapeut.

rep5

După ce au servit masa de prânz la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, tinerii participanți, împreună cu voluntarii au participat la un curs de educație pentru sănătate, susținut de Daniela Ciucan, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Săvinești.

Apoi, Atelierul de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești a devenit neîncăpător, fiindcă tinerii au desfășurat o activitate de pictură și de abilități practice (au desenat, colorat și au împletit brățări).

,,Astăzi, în a doua zi a seriei cu numărul patru ne-am împrietenit cu noii participanți din Basarabia, cu care am interacționat de minune. Am trecut chiar și de bariera lingvistică, fiindcă am învățat câteva cuvinte în limba rusă. Mă bucur că sunt voluntar aici, am legat multe prietenii și am învățat lucruri noi și sunt convinsă că acest schimb de experiență mă va ajuta enorm.

Jocurile de comunicare au fost binevenite, iar atmosfera care s-a instaurat la atelierul de creație, acolo unde am realizat brățări, a fost plină de căldură”, a menționat Marina Gîrbea, voluntar în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, seria a IV-a, ediția a X-a.

Mihaela Bulai, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger” a reliefat:

,,Ritmul acestei noi grupe de copii este cu siguranță, cel al ploii. Dacă săptămâna trecută ne-am organizat activitățile cât mai ascunși de soarele canicular, săptămâna aceasta avem parte de răcoarea ploii. Dar noi ne simțim bine în orice condiții, adaptăm programul și jocurile, astfel încât copii să aibă mereu activitate. De dimineață am pictat și după amiază ne-am jucat. Suntem în a doua zi a acestei serii și deja copii și-au format prieteni noi. Astfel, echipa începe să se închege”.

rep6

Devenită deja tradiție, Tabăra de creație “Aripi de înger” își propune să contribuie la dezvoltarea spiritului ludic, precum și la îmbunătățirea abilităților de comunicare, învățarea tehnicilor de pictură, sculptură în ipsos, pictură pe pietre, ore de cateheză sau drumeții.

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

V-ar putea interesa şi următoarele articole