Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / “Secretul succesului este să faci din vocația ta o vacanță!”

“Secretul succesului este să faci din vocația ta o vacanță!”

Cea de-a doua zi a Taberei de creație “Aripi de înger”, seria a III-a, ediția a X-a a debutat marți, 7 iulie 2015 cu o mică drumeție în Lunca Bistriței din Săvinești, unde au făcut un popas la izvor. Ascultând susurul apei și glasul dulce al păsărelelor, tinerii participanți împreună cu voluntarii s-au “antrenat” în mici joculețe în aer liber.

Apoi, cu veselie și bucurie au străbătut Lunca Bistriței în lung și în lat și au adunat pietre și flori pentru activitățile creative, pe care le vor desfășura la Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

Galerie Foto

creatie1

După masa de prânz, servită la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, participanții la tabără au beneficiat de un curs de educație pentru sănătate, susținut de Daniela Ciucan, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Săvinești.

În această serie copiii au primit sfaturi prețioase despre cum pot să se protejeze de caniculă.

„Vara temperaturile cresc, iar pentru adulți, dar mai ales pentru copii, este bine să luăm câteva măsuri de protecție la orele și în zilele caniculare. Astfel, se recomandă răcorirea casei, consumul de lichide, evitarea expunerii la soare între orele 11.00 și 15.00, evitarea consumului excesiv de medicamente, precum și purtarea hainelor ușoare, de culoare deschisă. De asemenea, se recomandă consumul mâncărurilor ușoare, dușurile dese și realizarea de provizii pentru a evita ieșirea din casă în perioadele caniculare”, a declarat Daniela Ciucan, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Săvinești.

creatie2

,,Iată că mult așteptata excursie din Lunca Bistriței a avut loc și în această serie a Taberei de creație “Aripi de înger”. Am pornit de dimineață la drum, cu multă energie care ne-a rămas pe drum, căci soarele n-a fost milos și ne-a topit încet-încet; însă ne-am revenit cu apa rece de la izvorul de la troiță. Am cântat și ne-am jucat ”Înghețata”. Apoi am trecut în revista și alte câteva jocuri cu mingea. Nu am fi plecat din acest peisaj mirific, dacă nu ni s-ar fi făcut foame de la atâta mișcare, așa că am pornit spre cantina social, pentru masa de prânz. Pe drum am cules pietre pe care să le pictăm mai apoi, după amiază. A fost o zi plină și frumoasă”, a reliefat Mihaela Bulai, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a.

Ultima parte a zilei a fost dedicată activităților de desen și pictură, în care copiii au fost îndrumați și îndemnați să își dezvolte creativitatea și talentul personal.

creatie3

Vă reamintim că anul acesta Tabăra de creație “Aripi de înger” se desfășoară pe toată perioada vacanței de vară, cuprinzând un număr de 11 serii.

Scopul taberei este acela de a descoperi frumusețea prieteniei și de a deprinde abilități de lucru manual, prin intermediul picturii și al activităților educativ-recreative.

De asemenea, prin intermediul activităților desfășurate copii își pot îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă, pot să redescopere frumusețea icoanelor și bucuria rugăciunii, prin intermediul orelor de cateheză.

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

Alte articole aici