Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / Sfârșit de an – Un nou început…

Sfârșit de an – Un nou început…

felicitare

Sfârșit de an – Un nou început…

Aşa cum probabil ştiţi deja, conform Art. 21 din Codul Fiscal, societăţile comerciale au dreptul să redirecţioneze anual 20% din impozitul pe profit către o organizaţie caritabilă, un sprijin financiar important pentru proiectele umanitare pe care aceştia le desfăşoară.

Această contribuţie este însă complet lipsită de costuri pentru dumneavoastră, fiind vorba de un procent din impozitul pe care îl plătiţi oricum statului. Astfel, puteţi face o faptă bună, susţinând o cauză în care credeţi cu eforturi minime şi în mod complet GRATUIT. (Oricum acest procent din profit va trebui platit catre stat!)

Aveţi acum posibilitatea de a direcţiona aceşti bani unor persoane care au cu adevărat nevoie de ei!

Cum se deduc cheltuielele de sponsorizare în cazul firmelor, din impozitul pe profit?

Potrivit art. 21, alin. 4, lit. p din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit.

Contribuabilii care efectuează sponsorizări, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) sunt în limita a 3‰ din cifra de afaceri

b) nu depăşesc 20% din impozitul datorat pe profit.

NOTĂ

a) sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul/trimestrul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plăţii efective) – aceste prevederi anulează orice prevederi contrare din Legea sponsorizării.

b) o firmă are dreptul să acorde sponsorizări şi peste limitele care vor fi menţionate, dar pentru suma ce depăşeşte limita indicată pentru fiecare exemplu în parte, se plăteşte impozit pe profit!

Un exemplu de calcul al sumei deductibile din impozitul pe profit

Un draft de contract de sponsorizare.

Informaţii despre activitatea fundației şi desfăşurarea proiectelor găsiţi la linkul:  www.solidaritatesocială.ro

Pentru donaţii de la persoane fizice:

Venituri din salarii: formularul 230

Venituri … altele decât salariile: formularul 20

Alte articole aici