Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Sprijin pentru educația practică a tinerelor cadre medicale

Sprijin pentru educația practică a tinerelor cadre medicale

„Sănătatea nu este numai o problemă individuală, ci privește tot atât de mult societatea în întregime; sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic.” Schopenhauer

Sănătatea reprezintă bunul cel mai de preț al omenirii. Abia atunci când viața ne răpește o parte din daruri, iar boala ne țintuiește la pat, realizăm cât de bogat poate fi omul sănătos și cât de prețios poate fi acest lucru. DA! Un om sănătos este cel mai bogat om din lume.

Una dintre misiunile Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială este de a ajuta persoanele cu sănătate precară prin îmbunătățirea calității vieții lor. Cu acest gând, echipa fundației, coordonată de părintele director Petru Munteanu, s-a preocupat pentru amenajarea unor spații destinate instruirii practice a viitoarelor cadre medicale, oameni în halate albe, înzestrați de Dumnezeu cu darul răbdării, grijii și compasiunii față de cei suferinzi, respectând porunca divină de a-ți iubi aproapele.

Astfel, în luna mai a anului curent, Fundația a donat către Consorțiul Sanity Bacău-Comănești-Onești 10 paturi de spital în valoare de 10.000 euro, echipate cu tehnică medicală modernă care permit desfășurarea lecțiilor de instruire practică în condiții optime și însușirea corectă a tehnicilor de nursing, pe care viitorii absolvenți le vor aplica cu profesionalism.

Medicina este unul dintre domeniile în care latura practică este extrem de importantă. Fără a evidenția situații concrete în tehnici și manevre de importanță vitală pentru pacient, orice studiu teoretic rămâne fără rezultat. Cele 10 paturi îi ajută pe studenți să observe practic diverse poziții, pe care un bolnav trebuie să le adopte în funcție de diagnostic, modalități de monitorizare a funcțiilor vitale și alte procedee ce țin de nursing.

O cărămidă la creșterea și buna dezvoltare a Consorțiului și implicit a elevilor a venit din partea Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială”, apreciază doamna director, Conf. Univ. Dr. Lăcrămioara Mocanu.

Acest demers al Fundației a fost posibil cu sprijinul partenerilor noștri, cărora le mulțumim și în numele beneficiarilor direcți, studenți și formatori din cadrul Consorțiului Sanity.

Alexandrina Asavei