Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Sprijin pentru persoanele vunerabile în contextul epidemiei COVID-19”

„Sprijin pentru persoanele vunerabile în contextul epidemiei COVID-19”

Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială” implementează în perioada 10.10.2020 – 21.02.2021 proiectul „SPRIJIN PENTRU PERSOANELE VULNERABILE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIEI COVID-19, COD MYSMIS 137872

Obiectivul general al proiectului  este de a sprijini  persoanele vârstnice vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19, prin creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc, excluziune socială și vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități, izolate la domiciliu sau cu restricții și dificultăți de deplasare, de pe raza localității Săvinești, județul Neamț, prin furnizarea de servicii de sprijin, comunicare, informare și pachete cu produse igienico-sanitară, materiale de protecție  în contextul epidemiei COVID-19.

Fundația își desfășoară activitatea la Săvinești, județul Neamț, în cadrul Parohiei „Sfinții Voievozi”, sub coordonarea părintelui director Petru Munteanu.

Grupul țintă este format din 100 de persoane vârstnice din localitatea Săvinești, județul Neamț. Acesta a fost stabilit de către asistentul social implicat în proiect, care a realizat procedurile de înscriere în proiect, în urma analizei anchetelor sociale realizate și a gradului de risc identificat în rândul potențialilor beneficiari.

Valoarea proiectul finanțat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale se ridică la 46.500 lei.

Sprijinul pentru care am obținut finanțare constă în oferirea de materiale de protecție și dezinfectante, vizite periodice la domiciliu, în vederea rezolvării problemelor persoanelor vulnerabile, respectiv acordarea de servicii sociale  specifice fiecărui caz. De altfel, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a derulat pe parcursul perioadei de pandemie proiecte de sprijinire a persoanelor vulnerabile din comunitatea săvineșteană, și nu numai”, a declarat Petronela Ungureanu, asistent social în cadrul proiectului „Sprijin pentru persoanele vulnerabile ăn contextul pandemiei Covid-19.