Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / Stagiu de practică la Comisia Europeană din octombrie 2017 până în februarie 2018

Stagiu de practică la Comisia Europeană din octombrie 2017 până în februarie 2018

Stagiu de practică la Comisia Europeană din octombrie 2017 până în februarie 2018

Un stagiu de practică la Comisia Europeană este mai mult decât o experiență profesională valoroasă. Fiecare serie de participanți organizează activități de învățare non-formală, activități sociale de la fotbal la degustare de vinuri și multe alte tipuri de activități, într-un stil similar celui european: cu birocrație și comisii de organizare. În general sunt aproximativ 40-50 de astfel de activități din care să poți alege.

De ce să aplici?

Stagiul de practică este plătit pe durata de 5 luni de zile de către Comisia Europeană, sau altă instituție europeană, începând de la 1 martie sau 1 octombrie.
Pentru stagiul acesta fiecare participant va primit aproximativ €1,120 per lună, precum și rambursarea cheltuielilor de călătorie. Se pot include și asigurarea de sănătate sau de accidente.
În fiecare an 1.300 de locuri devin disponibile, iar participanții profită de o experiență directă într-un mediu internațional și intercultural, această experiență fiind valoroasă pentru viitoarea carieră.

Cine poate aplica?

Stagiul de practică este deschis pentru absolvenții de universitate, care:

  • Au luat diploma în ultimii trei ani (cel puțin diploma de Licență)
  • Au cunoștințe de limbă Engleză, Franceză sau Germană (nivel  C1/C2)
  • Cunoștințe avansate a unei a 2-a limbi oficială în UE (nu limba maternă)

Dacă dorești să aplici pentru un stagiu la Directoratul General pentru Traduceri, este necesar să poți traduce documente în limba maternă din cel puțin 2 alte limbi de circulație în Uniunea Europeană.

Poți aplica pentru un singur stagiu per sesiune – administrativ sau de traducere.

Termenul limită pentru a aplica este 31.01.2017 (ora 12:00, Brussels)

Aplică aici: http://ec.europa.eu/stages/home_en

Sursa:  http://www.stiriong.ro/institutii-publice/institutii-europene/stagiu-de-practica-la-comisia-europeana.

Mai multe articole aici