Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra “Aripi de înger” la nou început
tabara de creatie savinesti

Tabăra “Aripi de înger” la nou început

 

tabara de creatie savinesti

Vineri, 26 iunie 2015, a avut loc festivitatea de încheiere a primei serii a Taberei de creație ”Aripi de înger”- ediția a X-a, organizată de  Parohia ”Sfinții Voievozi” Săvinești, care aparține de Protopopiatul Roznov, județul Neamț în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț.

Toți participanții acestei serii (din cadrul Asociației Lumina din Bacău) au fost invitați la Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești, pentru a trăi momente unice și pline de emoții.

A urmat o expoziție a lucrărilor pe care tinerii le-au realizat zilele trecute, apoi un program artistic, care a inclus interpretarea cântecelelor “Aripi de-aș avea” și “Oglinda” și o piesă de teatru-improvizație, intitulată “Cerșetorul”. Programul artistic s-a încheiat cu interpretarea imnului taberei, sub atenta îndrumare a Mihaelei Bulai, coordonatorul de voluntari a acestei serii.

În debutul festivității de încheiere a primei serii a taberei și de premiere a participanților, Ana Tofan, directorul Taberei „Aripi de înger” a mulțumit tuturor participanților.

„Iată că am ajuns la finalul primei serii a Taberei de creație „Aripi de înger”. Voi ați dat startul acestei tabere care se află la a X-a ediție. Vă mulțumim din suflet că ați fost alături de noi și sperăm că v-ați simțit bine aici la Săvinești”, a declarat Ana Tofan.

Expoziția de încheiere a evenimentului și spectacolul artistic reprezintă momentele culminante ale taberei, în care fiecare își prezintă lucrările, schimbă ultimele impresii și pornesc spre casă cu mulțumirea legării unor prietenii trainice.

După programul artistic, părintele Petru Munteanu, coordonatorul Taberei de creație „Aripi de înger” și directorul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești a adresat câteva cuvinte tuturor celor implicați în această frumoasă activitate.

„Suntem onorați că ați venit la noi, suntem fericiți și vrem să mulțumim părinților voștri și vă rugăm să le transmiteți recunoștința noastră pentru încrederea acordată. Vă așteptăm oricând în acest frumos spațiu al nostru pentru a-l umple de viață împreună. Toți cei care v-au cunoscut au doar cuvinte de laudă la adresa voastră și de aceea, ne-am dori să rămânem în continuare prieteni. Vă dorim în continuare o vacanță frumoasă și vă rugăm să primiți acest Buletin de vacanță cu amintirile din această tabără și diplomele de participare”, a afirmat părintele Petru Munteanu.

Tabăra săvineșteană, prin programul său complex și prin participanții diverși, constituie un demers artistic și comunicațional inedit.

Manifestarea reprezintă pentru copii un moment de relaxare, dar și unul de învățare. Participanții au avut ocazia să-și manifeste personalitatea, să se exprime și să interacționeze cu ceilalți într-un cadru diferit de cel cotidian. În această tabără copiii au învățat să împartă lucrurile cu ceilalți, să devină mai buni, au fost încurajați să exploreze natura, să picteze, să relaționeze și să se cunoască între ei ca făpturi unice.

Participanții au avut ocazia să aleagă activitățile pe care preferă să le realizeze, dintr-o listă bogată și variată.

Așadar, copiii au învățat să accepte separarea de părinți și să își poarte singuri de grijă, au întâlnit prieteni noi, s-au integrat în grup și au reușit să fie autonomi și responsabili. Cu bucuria prieteniei în suflet și cu nădejdea unei revederi ulterioare, copiii s-au despărțit de voluntarii Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și au plecat fericiți spre casele lor.

„Multă lume ne întreabă cum de ne încumetăm să avem grijă de copii în tabere; răspunsul este simplu: ne bazăm pe valorile noastre, încredere și respect. Respectul este ca o oglindă. Tratându-i pe copii cu respect, obținem la rândul nostru respectul și cooperarea lor. Credem în cunoștințele copiilor și îi tratăm ca pe niște adulți. Discutăm cu ei de la egal la egal și considerăm că avem de învățat de la ei cel puțin la fel de mult cât pot și ei învăța de la noi. O tabără este o echipă și orice echipă are nevoie de încredere ca să funcționeze. Acești copii minunați sunt o lecție de viață pentru noi”, a reliefat Anamaria Armenici, instructor atelier de lucru manual și director al Centrului social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”.

La finalul programului artistic, tinerii au primit câte o diplomă de participare și un buletin parohial ”Hai cu noi” – supliment de vacanţă.

diploma englezi

„Cu siguranță îmi va fi dor de toți copii din această serie. Dintre cei mai speciali copii a fost Georgică, cel mai mic participant, care deși la început a fost extrem de timid, pe parcursul zilelor a luat parte la multe activități, a făcut un tablou cu calul. Abia aștept să-i întâlnesc din nou pe fiecare dintre ei. Luni vom începe o nouă serie de tabără cu noi activități inedite pentru copii”, a declarat Andra Avasilcăi, coordonator voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger”.

Vă reamintim că Parohia “Sfinții Voievozi” din Săvinești, în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și Fundația Solidaritate și  Speranță – filiala Săvinești, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu organizează pe toată perioada vacanței de vară cea de-a X-a ediție a Taberei de creație “Aripi de înger”, care anul acesta se va desfășura pe parcursul a 11 serii.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre impresiile tinerilor participanți a primei serii a Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a

Simon Raymond-Lucian:

,,Într-o zi frumoasă de marți, pe la ora 07:30, am plecat spre tabăra „Aripi de înger”. Acolo, un preot cu suflet de înger și voluntarii care au organizat tabăra ne-au așteptat cu brațele deschise. După ce ne-au prezentat locul unde vom face activități, am plecat la Piatra-Neamț, unde am fost cazați în niște cabane foarte frumoase. La plecare sunt foarte fericit că am avut o astfel de experiență la Săvinești. Îi mulțumesc părintelui și voluntarilor pentru această experiență foarte frumoasă”.

Mircescu Petrică :

,,Mulțumesc mult pentru că am avut ocazia să vin în Tabăra „Aripi de înger”. Mi-a plăcut foarte mult la școala veche pentru că am avut activități foarte frumoase, pictură, confecționare obiecte, ne-am jucat cu mingea, am călărit și am avut parte de o cazare foarte frumoasă, iar mâncarea a fost delicioasă. În mod deosebit mi-a plăcut vizita la biserică deoarece ne-am rugat pentru sănătatea mea și a lui Cristinel, care este bolnav și locuiește în Comănești. Mi-a plăcut de părintele pentru că este bun, credincios și pentru că a făcut poze cu noi. Vă mulțumesc frumos pentru excursie”.

Habet Laura Giorgiana:

,,În prima zi am făcut cunoștință cu voluntarii, am fost cazați la ștrandul din Piatra-Neamț, unde am făcut și puțină plajă. A doua zi am realizat o ramă cu semințe. După-amiază am venit la cabane, am așteptat voluntarii, care au mers cu noi la piscină. A fost foarte frumos pentru că părintele Munteanu ne-a primit cu brațele deschise. Sper să revin și la anul aici”.

Fichitiu Robert-Antonio:

,,Vacanța mea în tabără a fost minunată deoarece ne-am distrat cu toții. În această vacanță am făcut multe activități în tabără: am făcut baie, ne-am dat în scrânciob, am mers la biserică, am participat la atelierul de creație, unde am construit niște tablouri care putem să le decorăm cum vrem noi, cu grăunțe, cu fasole sau cu alte tipuri de boabe. Îmi place foarte mult în această tabără fiindcă putem să ne distrăm împreună”.

Andreea-Roxana:

,,În prima zi am făcut cunoștință cu colegii și cu voluntarii, ne-au arătat multe dintre activitățile lor și ne-a plăcut foarte mult. Anamaria ne-a dus în ștrand, unde ne-a arătat căbănuțele în care vom dormi în această tabără. Ne-au dat câte o cheie și o brățară. După ceva timp am fost în parc, iar seara am mâncat o mâncare foarte bună. A doua zi ne-am trezit cu zâmbetul pe buze, ne-am spălat, ne-am îmbrăcat, am mâncat și am plecat la Săvinești. Aici am mers la biserică, iar Anamaria ne-a oferit câte o brățară din partea părintelui. În biserică a fost foarte frumos, părintele ne-a miruit și am făcut poze cu tot grupul. De aici am mers la școala veche unde am făcut activități de pictură. Pe urmă am hotărât să mergem la piscină cu toții și să stăm la un suc pe terasă. Seara am mers în parc unde a fost minunat. Mi-au plăcut foarte mult aceste zile”.

George-Mihăiță :

,,Am fost fascinat de plimbările cu căiuții și de activitatea de la piscină”.

Susanu Alin-Petru:

,,Mi-a plăcut să dorm la căsuțe, m-am înțeles foarte bine cu colegul meu de cameră – am făcut o echipă grozavă”.

Chiriță Serafima-Mihaela:

,,În prima zi ne-am împrietenit cu colegii și voluntarii fundației Solidaritate și Speranță din Săvinești și apoi am mers în parc. Acolo am văzut un cal cu numele Pitbull, i-am făcut poze și l-am admirat. După puțin timp am mers la masă și am făcut alte activități. Spre seară am mers în parc și apoi la căsuțele unde am fost cazați în Ștrandul Tineretului. A doua zi dimineață am plecat la biserică, unde ne-a așteptat cu brațele deschise părintele Petru Munteanu. Apoi am mers la centru, unde am făcut fiecare câte un tablou. După această activitate am mers la masă și apoi la ștrand, unde am stat la plajă și în piscină. Au fost niște zile frumoase, pe care nu le voi uita niciodată”.

Habet Laura-Georgiana:

,,În prima zi am făcut cunoștință cu voluntarii, am cazați la ștrandul din Piatra-Neamț, unde am făcut și puțină plajă. A doua zi am realizat o ramă cu semințe. După-amiază am venit la cabane, am așteptat voluntarii, care au mers cu noi la piscină. A fost foarte frumos pentru că părintele Munteanu ne-a primit cu brațele deschise. Sper să revin și la anul aici”.

Râncu Oana:

,,Mi-a plăcut foarte mult coordonarea dintre voluntari – echipa a fost grozavă, iar atmosfera din ștrand și de la tabără m-a impresionat foarte mult”.

Laslău Cristina:

,,A fost un prilej de a socializa, comunica și a petrecere timpul liber într-un mod recreativ. Voi reveni cu drag de câte ori avem ocazia Sunt foarte mulțumită de ce am găsit la Săvinești, sunteți un grup foarte unit. Sunteți foarte creativi, iar noi am rămas impresionați de creativitatea voastră”.

Apopei-Pruteanu Kevin:

,,A fost foarte frumos, mi-a plăcut să mă joc cu copii”.

Apopei-Pruteanu Riana:

,,Îmi place foarte mult aici, la tabără”.

Avasilcăi Alexandra:

,,Este foarte frumos aici, sunt foarte mulți copii, o să mai vin și anul viitor”

Nacu Lucas-Andrei:

,,Sunt foarte mulți copiii, este o atmosferă extraordinară; Îmi place foarte mult că am cu cine mă juca”.

Bogdan Romedea:

,,Este o modalitate foarte plăcută de e ne petrece timpul liber, iar aceste activități recreativ-educative contribuie la dezvoltarea noastră persoanală”.

Maia Țocu:

,,Este foarte frumos la tabără. Am fost și anul trecut și mi-a plăcut foarte mult. Plimbarea că calul mi-a plăcut enorm”.

Rusu Antonia-Maria: ,,Mie îmi place foarte mult să alerg, iar zilele acestea m-am simțit foarte bine”.

Iliasa David: ,,Este foarte frumos în tabără, am cunoscut mulți copii și mi-am făcut mulți prieteni”.

Alexia Matei:

,,Este vară. Vremea este călduroasă, dar și friguroasă. Am venit în tabăra de vară „Aripi de înger”. Organizăm un spectacol de final. Trebuie să învățăm Imnul taberei și un dans. Ziua mergem la centru și împreună cu părintele Petru Munteanu organizăm activități interesante. Seara mergem la piscină, la un suc sau în alte locuri din parc”.

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

V-ar putea interesa şi următoarele articole