Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație “Aripi de înger” – bucuria adevărată a copilăriei

Tabăra de creație “Aripi de înger” – bucuria adevărată a copilăriei

Tabăra de creație “Aripi de înger” – bucuria adevărată a copilăriei

Câți dintre noi nu visăm la momentul în care ni se oferă posibilitatea de a evada din cotidian și de a ne petrece timpul liber într-un mod care să ne deconecteze din fața calculatorului sau a televizorului?

Prilejul de a păși într-un tărâm al copilăriei presărat cu momente artistice, activități recreative, cântece și jocuri ni-l oferă și Tabăra de creație “Aripi de înger”,  ediția a X-a  organizată de către Parohia “Sfinții Voievozi” din Săvinești în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu.

Bucuria, zâmbetele și energia copiilor ne-au pregătit sufletește pentru o nouă zi de tabără.

Este a doua zi din cea de-a cincea serie a Taberei de creație “Aripi de înger”, iar fericirea și dorința de a învăța lucruri noi se pot citi pe chipurile fiecărui copil participant.

,,Prietenia și dragostea ce se încheagă în fiecare serie contribuie la dezvoltarea unui spațiu socio-educativ. Tabăra de creație organizată la Săvinești este un prilej de a cunoaște noi persoane și a lega prietenii durabile. De aceea, îi invităm pe cât mai mulți tineri și copii să pășească pragul Centrului de Servicii Sociale “Samariteanul-Milostiv” din Săvinești.

Obiectivul acestei zile a fost îndeplinit, și anume întărirea relațiilor interpersonale, dar și cunoașterea și descoperirea unei drumeții în Lunca Bistriței”, a reliefat Roban Denisa, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, seria a cincea, ediția a X-a.

Cea de-a doua zi a taberei a debutat cu o sesiune de înviorare, apoi cu o mică drumeție în Lunca Bistriței, unde au admirat un peisaj mirific și un aer proaspăt.

După ce au servit masa la prânz la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, tinerii participanți împreună cu voluntarii au împletit brățări și au realizat câteva jocuri distractive și energizante, care le-au captat toată atenția.

,,Voluntarii s-au implicat în activitățile propuse și au coordonat copiii dornici de mișcare. Natura i-a minunat pe copii și i-a condus într-o lume de basm. Apa rece a izvorului i-a revigorat în această zi caniculară”, a menționat Ana Tofan, directorul taberei de creație “Aripi de înger”, seria a V-a, ediția a X-a.

Apoi, copiii și voluntarii au mers în parcul din centrul comunei Săvinești și au practicat diverse activități sportive și recreative.

,,Deși era foarte cald, copiii au fost entuziasmați de jocurile propuse de către voluntari. Parașuta este cel mai dorit joc, pentru că participanții se pot ascunde sub ea în timpul jocului”, ne-a relatat Andra Avasilicăi, coordonator de voluntari.

Tabăra de creație “Aripi de înger” ne oferă posibilitatea de a învăța să iubim și să respectăm aproapele nostru și totodată să încercăm să ne ajutăm semenii.

Echipa redacțională

Mai multe articole aici