Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație ”Aripi de înger”  – ”Compasiune, dragoste, educație”

Tabăra de creație ”Aripi de înger”  – ”Compasiune, dragoste, educație”

Festivitate de premiere Fundatia Impreuna pentru Solidaritate Sociala

În perioada 6 iulie – 11 iulie 2015, a avut loc cea de-a treia serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”, organizată de către Parohia ”Sfinții Voievozi” Săvinești, care aparține de Protopopiatul Roznov, județul Neamț în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu.

Galerie Foto

 

Bucurii, emoții și zâmbete, entuziasm …

Acestea sunt doar câteva dintre cuvintele care pot descrie atmosfera de sâmbătă, 11 iulie 2015, de la Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

După o săptămână de activități educativ-recreative, cei  50 de tineri participanți ai celei de-a treia serii a Taberei de creație “Aripi de înger” – ediția a X-a au susținut un mic program artistic, care a inclus interpretarea cântecelelor „Aseară ți-am luat basma” și „Hora veseliei”, dar și Imnul taberei.

,,Iată-ne ajunși la finalul acestei săptămâni minunate. Ne despărțim cu greu de acești copii extraordinari, fiindcă am petrecut câteva zile frumoase împreună. A fost o săptămână cu activități de pictură, de lucru manual, de jocuri outdoor și ieșiri în natură. Mulțumim că ați fost alături de noi și vă mai așteptăm și în următoarele săptămâni, pentru că așa cum știți, anul acesta tabăra se va derula pe toată perioada vacanței de vară”, a menționat Andra Avasilcăi, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, ediția a X-a.

tab2

După expoziția lucrărilor artistice pe care tineri le-au realizat în această săptămână, a urmat interpretarea Imnului taberei și Imnului prieteniei, sub atenta îndrumare a Mihaelei Bulai, coordonatorul de voluntari a Taberei de creație „Aripi de înger”.

,,Tabăra de creație “Aripi de înger” este una dintre cele mai frumoase experiențe. Este o atmosferă distractivă și foarte recreativă. Nu te plictisești niciodată. Tot timpul sunt activități frumoase și interesante. Am învățat jocuri noi și mi-am făcut o mulțime de prieteni. Este cea mai frumoasă tabără”, a mărturisit Botomei Matei, unul dintre participanții la Tabăra de creație ”Aripi de înger”, seria a III-a, ediția a X-a.

Claudiu Ladan, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Petru-Rareș” din Piatra-Neamț a precizat:

„Compasiune, dragoste, educație și amuzament. Acestea sunt cuvintele primordiale pe care le atribui taberei „Aripi de înger”. Cu pași timizi, dar siguri, m-am integrat într-un colectiv plin de oameni motivați și abili, dornici de a-i ajuta pe alții. Confecționare de obiecte artizanale, jocuri în aer liber, sporturi diverse și activități educaționale reprezintă modul constructiv prin care inițiem noua generație. Prin voluntariat mi-am dezvoltat tehnicile de comunicare și pedagogie, ajutându-i și îndrumându-i pe cei mici. Autorul german Herman Hesse spunea: „Construind o nouă generație, construim viitorul nostru”. Mă simt pe deplin împlinit că am contribuit într-o oarecare măsură la consolidarea următoarelor generații. În concluzie, pot afirma faptul că tabăra chiar m-a schimbat într-un sens pozitiv. Mă bucur că am avut șansa de a intra în cooperare cu o astfel de echipă și promit că-mi voi continua misiunea”.

tab1

La finalul festivității de premiere, copiii au primit câte o diplomă de participare și revista parohială ”Hai cu noi” – supliment de vacanţă nr.3.

Vă reamintim că Parohia ,,Sfinții Voievozi” Săvinești, în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra-Neamț, organizează pe toată perioada vacanței de vară, Tabăra de creație ”Aripi de înger” – ediția a X-a.

În perioada 13 – 18 iulie Centrul de Servicii Sociale ,,Samariteanul Milostiv” își va deschide porțile pentru a IV – a serie a Taberei de creație, la care sunt înscriși și tineri talentați în arta picturii, din Republica Moldova, care vor veni pentru prima oară în România.

Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici