Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație ”Aripi de înger”, context de relaxare și de învățare

Tabăra de creație ”Aripi de înger”, context de relaxare și de învățare

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții pentru oricine. Cei care au crescut la țară, cutreierând câmpurile și dealurile, bălăcindu-se în iazuri, explorând grădinile sau jucându-se cu copiii de pe ulița satului, cu certitudine, au cele mai frumoase amintiri.

Copiii zilelor noastre se joacă pe asfalt, între blocuri, în parcuri și spații special amenajate, altfel decât bunicii lor de la țară. Odinioară, plăcerea celor mici era să alerge desculți prin iarbă, să prindă fluturi, să culeagă flori, reușind astfel să creeze o legătură cu natura.

sambata1

Tabăra de creație ”Aripi de înger”, organizată din inițiativa părintelui Petru Munteanu, de Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț și Fundația Solidaritate Socială – filiala Săvinești, reușește să adune an de an, pe plaiurile săvineștene, un număr impresionant de participanți.

În perioada 29 iunie – 4 iulie 2015 s-a desfășurat cea de-a doua serie a Taberei de creație ”Aripi de înger”, din cele 11 serii programate pentru această vară.

A doua serie a taberei a reunit 55 de tineri participanți, din județul Neamț și nu numai, care au petrecut o săptămână minunată de vacanţă. Coordonatorii taberei le-au pregătit și lor, ca și colegilor din prima serie, foarte multe surprize de neuitat.

După o săptămână de zâmbete, bucurii, emoții, jocuri, activități artistico – plastice și sportive, în care participanții la tabără au învățat să picteze pe sticlă, lemn, piatră, au mers în drumeție la lunca Bistriței tabăra s-a încheiat cu un mic program artistic.

Astfel, sâmbătă, 4 iulie, a avut loc festivitatea de încheiere a celei de-a II-a serii a Taberei de creație ”Aripi de înger”, la Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

Lipsiți de emoții și plini de entuziasm, copiii au intonat în prezența părinților imnul taberei și multe alte melodii specifice copilăriei, dar au recitat și poezii. Totodată, micii artiști și-au etalat într-o mică expoziție,  spre admirația părinților, obiectele decorative realizate în săptămâna petrecută la Săvinești.

La finalul evenimentului participanții au primit acordat diplome de participare, precum și revista parohială ”Hai cu noi” – Supliment de vacanță numărul 2.

sambata2

După micul program artistic, părintele Petru Munteanu, directorul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, a adresat câteva cuvinte de mulțumire celor implicați în activitățile taberei:

,,Dragi copii, dragă părinți, suntem onorați că vă aflați în mijlocul nostru, că ați pășit aici, la Școala Veche (Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv”) din Săvinești. Suntem onorați că părinții au încredere în noi, că doresc să petrecem câteva zile frumoase împreună cu copiii lor. Vă doresc o vacanță frumoasă și să continuăm prietenia pe care o creștem aici, la Săvinești, împreună. Mulțumim și voluntarilor care au venit aici, la tabără, le doresc o vacanță frumoasă în continuare, dacă au timp să continue activitatea de voluntar la noi și, încă o dată, felicitări pentru tot”.

Inițiativa Parohiei ,,Sfinţii Voievozi” din Săvinești, în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, de a organiza Tabăra de creație ”Aripi de înger”, a pornit și din dorința de a diminua efectul calculatorului sau al televizorului asupra copiilor, pentru a-i lăsa să își trăiască copilăria.

Totodată, tabăra reprezintă pentru copii un context de relaxare, dar și de învățare.

Este o foarte bună șansă de continuare a procesului de autonomizare și de “tăiere” a acelor legături de neputință și dependență de părinți.

sambata3

În tabără toate activitățile se derulează sub supravegherea unui adult, dar un adult care-și întinde geana ocrotitoare peste 15-20 de copii, nu doar pe unul singur și care are detașarea și obiectivitatea de care e nevoie. Copiii participanți la tabără își dezvoltă și abilitățile sociale, pentru că ei stau pentru câteva zile împreună cu alți copii, participă împreună la diverse activități, împart lucruri și învăță să dăruiască.

Ce mică-i vacanța mare în Tabăra de creație ”Aripi de Înger”!

Brîndușa Dediu

V-ar putea interesa şi următoarele articole