Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație “Aripi de înger” – dinamism, energie, nerăbdare

Tabăra de creație “Aripi de înger” – dinamism, energie, nerăbdare

În prima parte a zilei de miercuri, 15  iulie 2015, participanții la Tabăra de creație “Aripi de înger”, seria a IV-a, ediția a X-a au beneficiat de o oră de educație preventivă susținută de Lobodă Alexandra, Inspector Principal și de către Daria Ouatu, subcomisar în cadrul Departamentului de Prevenire și Combatere a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Neamț.

Galerie Foto

r1

Copii au aflat ce înseamnă noțiunea de victimă, ce este contravenția, ce este delicvența juvenilă, ce înseamnă tâlhăria, lovirea, violența, ce este o amenințare, ce  este un furt sau cum se poate proceda în cazul unor infracțiuni sau a unei violențe.

,,Activitățile pe care le-am desfășurat astăzi la Tabăra de creație “Aripi de înger” au avut ca scop informarea și conștientizarea copiilor asupra unor reguli generale de prevenire. Le-am explicat ce măsuri se iau atunci când un minor săvârșește o faptă antisocială.

De asemenea, am încercat să le explicăm de la ce vârstă răspund minorii în fața legii, ce înseamnă termenul de delicvență juvenilă, ce înseamnă Codul Penal sau Cazierul judiciar, dar și ce-i determină pe copii să încalce legea,” a declarat Daria Ouatu, subcomisar din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Neamț.

Înainte de masa de prânz, copiii și voluntarii au avut parte de o inițiere în tainele jocului de rugby, realizată de profesorul Eusebiu Popa, președinte și manager al Clubului de Rugby Venus Temad din Piatra-Neamț.

Au jucat diferite jocuri interactive și distractive, care i-au implicat pe toți copiii și i-au determinat să de cunoască între ei și să interacționeze într-un mod creativ.

r2

După masa de prânz, participanții la tabără au beneficiat de o oră de cateheză, susținută de părintele George-Ovidiu Chirița de la Parohia „Sfântul Ilie Testiveanul” din cartierul Speranța – Piatra-Neamț.

,,Astăzi, am învățat copilașii care sunt lucrurile de care au nevoie atunci când se află la rugăciune, precum și poziția care se cuvine a sta la rugăciune, la Biserică sau acasă. Ei trebuie să știe că pot să folosească o carte de rugăciuni ori de câte ori simt nevoia sau care sunt rugăciunile speciale în vreme de necazuri și nevoi. Totodată, le-am reamintit că este necesar să se îndrepte spre Răsărit atunci când citesc o rugăciune”, a menționat părintele George Chirița, din cadrul Parohiei Sfântul “Ilie Testiveanul” – cartier Speranța, Piatra-Neamț.

,,Ne aflăm în a patra zi de tabără, iar astăzi am desfășurat activități de prevenire, activități sportive, dar și pictură și jocuri outdoor. Totodată am mai învățat și ceva util pentru siguranța noastră – anumite aspecte ce privesc siguranța noastră ne-au fost prezentate într-un mod animat. A fost o zi plină de activități interesante și idei inovative”, a reliefat Andra Avasilcăi, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a, seria a IV-a.

Finalul zilei a fost dedicat unor jocuri outdoor, precum Rațele și vânătorul, Scaunele muzicale sau Statuile muzicale.

De asemenea, voluntarii i-au inițiat pe tinerii din Republica Moldova tainele unor dansuri cu specific românesc precum Brașoveanca sau Dansul pinguinului.

,,S-a scurs prima săptămână în calitate de voluntar al Taberei de creație “Aripi de înger”, în care am legat noi prietenii, atât cu ceilalți voluntari, cât și cu participanții din Republica Moldova. Începutul a fost mai greu până ne-am cunoscut mai bine și ne-am obișnuit, dar după ce ne-am familiarizat unii cu alții, activitățile noastre s-au desfășurat de la sine și totul a fost mult mai ușor. Iată că cel mai mare câștig obținut în urma activităților de voluntariat este faptul că ne-am perfecționat în lucrul cu copiii și am învățat zilnic lucruri noi”, a menționat Ciocan Bianca Petronela, voluntar în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a, seria a IV-a.

r3

Emoția și entuziasmul s-au citit pe chipurile fiecărui participant atunci când la finalul zilei, tinerii din Republica Moldova au vizitat centrul orașului Piatra-Neamț, iar apoi au s-au bucurat de o plimbare cu telegondola.

Vă reamintim că Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra-Neamț în parteneriat cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, care aparține de Protopopiatul Roznov, județul Neamț și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, desfășoară în perioada 13– 18 iulie cea de-a patra serie a Taberei de creație ,,Aripi de înger”, ediția a X-a.

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici