Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație “Aripi de înger” – dincolo de granițe

Tabăra de creație “Aripi de înger” – dincolo de granițe

Tabăra de creație “Aripi de înger” – dincolo de granițe

Joi, 25 iunie 2015, la Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești a avut loc o nouă zi de activități educativ-recreative în cadrul primei serii a celei de-a X-a ediție a Taberei de creație “Aripi de înger”.

După ce au luat micul-dejun la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, tinerii participanți la prima serie a ediției de anul acesta a taberei (beneficiarii Asociației Lumina din Bacău) au mers la Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești, unde au desfășurat activități comune de lucru manual.

Au pictat, au confecționat obiecte de ornament, au confecționat brățări și sticle decorative și au pregătit un scurt program artistic pentru festivitatea de premiere, care va avea loc vineri.

Întreaga după-amiază și-au rezervat-o unor joculeţe outdoor, de tipul Șoarecele și pisica, schimbul de culori, rechinul și salvamarul sau jocul de grup cu mingea, intitulat bomba.

SONY DSC

„Această tabără și acești copii au apărut în viața mea într-un moment cum nu se poate mai potrivit, pentru că sunt pregătită să împărtășesc și să dăruiesc toată experiența acumulată în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. Ce poate fi mai plăcut decât să începi o experiență nouă alături de tineri învingători? Acești copii minunați privesc viața cu bucurie, în ciuda problemelor de sănătate. Îmi doresc ca Tabăra „Aripi de înger” să aibă un impact pozitiv asupra atitudinii și caracterului acestor copii. Prin activitățile desfășurate săptămâna aceasta am încercat să îi detașăm de problemele lor și să îi sprijinim cât se poate de mult. Activitățile noastre au inclus astăzi jocuri de intercunoaștere (Șoarecele și pisica, Schimbul de culori, rechinul și salvamarul, Jocul de grup cu mingea – Bomba), finalizarea lucrărilor pentru expoziții și repetarea spectacolului artistic și realizarea de obiecte decorative (brățări și sticle ornamentale).

Ultima zi de tabără va fi sărbătorită printr-o festivitate de premiere și prezentare a lucrărilor din cursul săptămânii”, a declarat Andra Avasilcăi, coordonator voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger”.

Vizită surpriză pentru Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești

Un grup de 16 elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani de la York Manor CE Academy, însoțiți de coordonatorul de voluntari Beth Johnson și de Steve Cooper – președintele Asociației Lumina din Bacău au pășit pe tărâmul social-filantropic de la Săvinești.

SONY DSC

SONY DSC

În anul 1998, mai multe grupuri de cetățeni englezi au vizitat România.

Cu unul dintre aceste grupuri a ajuns, în județul Bacău și Steve Cooper, care a fost puternic marcat de situația copiilor și tinerilor cu handicap din centrele rezidențiale. În timpul uneia dintre vizite, o fetiță l-a dus într-o cameră întunecată în care se auzea un scâncet. Acolo Steve a descoperit o fetiță care, pe lângă handicapul mental, suferea și de tetrapareză spastică, fiind imobilizată la pat.

Întors în Marea Britanie și împărtășind cu familia și prietenii experiența avută în ultima vizită în România, Steve hotărăște înființarea Fundației Cry in the Dark, care să sprijine persoanele cu handicap, aflate în nevoie sau diagnosticate cu boli incurabile, din județul Bacău.

În curând membrii fondatori au înțeles că nu puteau influența viața tuturor persoanelor cu nevoi speciale și atunci au hotărât înființarea unui cămin pentru un grup de copii și tineri cărora să le ofere condiții decente de trai. Și tot de atunci, voluntarii englezi se implică în multe activități în cadrul asociațiilor și fundațiilor umanitare din România.

,,Ne bucurăm că ne aflăm astăzi la Săvinești. Iată că există oameni cu suflet care desfășoară activități sociale, așa cum și noi o facem ori de câte ori avem ocazia. Despre misiunea noastră putem să vă spunem că am început activitățile în România în 1998, cu un grup special pe care l-am găsit în Comănești, Bacău. Am văzut un pliant cu acești copii și am simțit că Dumnezeu ne îndeamnă să facem ceva pentru acești copilași. Astfel, în luna mai a anului 2000, am deschis Casa Lumina – în Comănești, care acum este un cămin  pentru acei copii. Majoritatea copiilor au acum 20 de ani, ajutorul oferit lor, fiind primul proiect al nostru. Apoi am întâlnit un tânăr pe nume Albert, care suferea de S.I.D.A, iar situația lui am cunoscut-o într-un spital din Bacău, în 2003. Starea sa nu era foarte bună, prin urmare am decis să construim un Hospice pentru toții copii cu probleme, care este acum proiect comunitar.

Avem patru asistente medicale, doi asistenți sociali și un doctor și se vizitează 120 de familii în fiecare lună. Se iau astfel la cunoștință toți copii cu boli medicale, care le amenință viața. Începem acum un proiect nou – vom construi un Hospice, cu paturi și toate dotările necesare – pentru îngrijirea celor aflați în faza terminală a bolii. Sperăm ca acest centru să deservească și județele învecinate. Ceea ce fac în Regatul Unit finanțează acțiunea din România, îmi doresc ca acțiunile să fie sustenabile în ambele părți”, a menționat Steve Cooper, C.E.O în cadrul organizației “Cry în the Dark” (Strigăte în întuneric), din U.K, fondatorul și președintele Asociației Lumina din Bacău.

După ce au servit masa de prânz la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, voluntarii din cadrul York Manor CE Academy, au participat împreună cu tinerii participanți ai primei serii a Taberei de creație “Aripi de înger – ediția a X-a, la confecționarea de sticle și brățări decorative.

,,Bine ați venit. Sunteți astăzi la Școala Veche din Săvinești, unde în fiecare an se desfășoară Tabăra de creație “Aripi de înger”. Săptămâna noastră se află la noi un grup de tineri de la Bacău, iar în perioada următoare vor veni copii din toate comunitățile. Vă dorim o ședere plăcută și vă mai așteptăm și în celelalte serii ale taberei. Vă dorim o vacanță plăcută”, a reliefat părintele Petru Munteanu.

SONY DSC

Vă reamintim că Tabăra de creație “Aripi de înger” are ca scop încurajarea tinerilor și copiilor  de a lega noi relații de prietenie, de a dezvolta abilitățile de comunicare și socializare, precum și de a petrece vacanța într-un mod constructiv și creativ.

Tabel Voluntari de la York Manor CE Academy Anglia

Nume şi prenume Şcoală Vârstă
Emily Dodd York Manor CE Academy 20
Georgina Robohan York Manor CE Academy 15
Lucy Coakes York Manor CE Academy 15
Louisa Work York Manor CE Academy 14
Beth Langan York Manor CE Academy 15
Rhian Pocock York Manor CE Academy 15
Caitlin Livett York Manor CE Academy 15
Sally Iswood York Manor CE Academy 15
Frega Lee York Manor CE Academy 15
Maisic Edwads York Manor CE Academy 15
Alice Mills York Manor CE Academy 15
Ben Dunlop York Manor CE Academy 15
Tom Bell York Manor CE Academy 15
Rhianan Baker York Manor CE Academy 15
George Stevens York Manor CE Academy 15

Alexandra Gîrbea și Mihai Parfeni

V-ar putea interesa şi următoarele articole