Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație “Aripi de înger” –  schimb de experiență

Tabăra de creație “Aripi de înger” –  schimb de experiență

Tabăra de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a, oferă copiilor și tinerilor șansa de a petrece o vacanță de neuitat, descoperind cu ajutorul oamenilor specializați tainele jocului, comunicării, picturii și nu numai.

Conform unui studiu recent, 63,5% dintre copiii sub 14 ani accesează zilnic calculatorul, iar aproximativ 59% dintre ei intră în fiecare zi pe internet.

Scopul taberei este de a reconecta copilul cu natura și cu oamenii și de a da frâu liber imaginației prin mijloace de creație plastică și jocuri de dezvoltare personală.

Galerie Foto

rep2

,,Iată că a început o nouă serie a taberei, iar noii participanți sunt curioși și entuziaști. Eu încerc   să îmi îmbunătățesc tehnicile de comunicare în fiecare săptămână, fiindcă sunt uimită de ideile și sugestiile copiilor. Activitățile îi încântă pe copii, iar voluntarii aplică tot felul de jocuri distractive în care gradul de implicare este maxim”, a declarat Andra Avasilcăi, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, seria a IV-a, ediția a X-a.

Tabăra de creație “Aripi de înger” urmărește îmbunătățirea abilităților de comunicare, de socializare, de exprimare artistică și schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător.

Mediul creat în aceste tabere încurajează formarea prieteniilor, iar apropierea față de valorile pe care le considerăm utile se face mult mai ușor. Valorile promovate includ protecția mediului înconjurător, dezvoltarea limbajului artistic, dezvoltarea relațiilor interumane directe, nemijlocite de lumea virtuală.

Taberele sunt coordonate de personal calificat, a căror prioritate va fi asigurarea unui mediu securizant și creativ. Așa se prezintă  taberele noastre de creație care includ: aventura, sport, expresii artistice, distracție, toate amplasate într-un cadru de neuitat.

În săptămâna 13 iulie – 18 iulie 2015, Centrul de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești găzduiește cea de-a patra serie a Taberei de creație Aripi de înger – ediția a X-a.

Această serie reunește la Săvinești un număr de 20 de copii din Piatra-Neamț, dar și 15 tineri din Republica Moldova. Ziua de luni, 13 iulie 2015 a debutat cu întâlnirea de dimineață, care a inclus punerea în scenă a unor joculețe de intercunoaștere. După ce au servit masa de prânz la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, tinerii participanți, împreună cu voluntarii au avut parte de un program educativ-recreativ, care a inclus numeroase jocuri distractive în parcul din centrul comunei Săvinești.

Părintele Iulian Budescu, din Republica Moldova a ajuns la Săvinești însoțit de 4 elevi din Basarabia, toți declarându-se încântați de Tabăra de creație „Aripi de înger”.

rep1

„Am venit din sudul Basarabiei, facem parte din episcopia Basarabiei de Sud, în cadrul Mitropoliei Basarabiei și am venit la dumneavoastră cu un grup de elevi pentru a se bucura de activitățile din tabără. Ne bucurăm că cei de la Săvinești ne-au acordat aceste locuri pentru că în Basarabia există mai puține astfel de activități, dar și pentru schimbul de experiență pe care avem posibilitatea să-l realizăm. Activitățile taberei le oferă posibilitatea de a se bucura de vacanță, de a-și face prieteni noi și cred că vor pleca de aici cu o impresie foarte plăcută.

Ne dorim să cunoaștem frumusețea locurilor de la Piatra-Neamț și Săvinești pentru că știm că aceste ținuturi au bogății atât culturale, cât și spirituale. Le mulțumim tuturor de aici, de la Săvinești, și în special părintelui Petru Munteanu pentru invitație și pentru amabilitatea cu care am început această colaborare, pe care ne dorim să o continuăm și să o aprofundăm. Ne dorim ca pe viitor și elevii din România să ajungă în Basarabia pentru astfel de schimburi de experiență”, a declarat părintele Iulian Budescu, Vicar al Episcopiei Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei.

rep3

Spre finalul zilei Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești a primit vizita unui număr de 10 tineri din mai multe orașe ale Republicii Moldova.

După ce au vizitat Atelierul de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, tinerii au servit cina la Centrul social-educativ ,,Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, apoi s-au îndreptat spre Complexul de agrement Ștrandul Tineretului din Piatra-Neamț, unde au fost cazați în cartierul Riviera.

Mihai Parfeni și Alexandra Gîrbea

Alte articole aici