Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra de creație “Aripi de înger”- veselie, dinamism, creativitate

Tabăra de creație “Aripi de înger”- veselie, dinamism, creativitate

Tabăra de creație “Aripi de înger”- veselie, dinamism, creativitate

Copilăria este o lume a miracolelor, a bucuriei și inocenței. Este lumea jocurilor și a poveștilor, o lume lipsită de griji și încărcată de zâmbete și voie bună. Este o lume reală, plină de armonie și iubire, pe care Parohia “Sfinții Voievozi” din Săvinești în parteneriat cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială dorește să o întrețină, prin intermediul Taberei de creație “Aripi de înger”, ajunsă la a X-a ediție.

t1.2.4

Galerie Foto

Încă o nouă zi de activități educativ-recreative în cadrul primei serii a celei de-a X-a ediție a Taberei de creație “Aripi de înger” a debutat la sediul Centrului de Servicii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

Încă de la primele ore ale dimineții, tinerii participanți la tabără au pășit pragul atelierului de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. După ce s-au familiarizat cu mediul de lucru, au purces la realizarea unor rame din rigips, decorate rustic cu semințe. Apoi, fascinați de ideea de lucru manual au făcut câteva tablouri 3D decorate cu flori uscate și câteva picturi cu animale decorate cu plante și ațe colorate.

„Iată că a început o nouă zi de tabără și cu emoții îmi prezint ideile în fața acestor copii. Iubesc să fac parte din această tabără fiindcă mă descopăr în fiecare copil cu care interacționez. Îmi pare bine că au îmbrățișat ideea de a face rame din rigips și de a le decora. Unii participanți au făcut rame decorate rustic cu semințe, alții au făcut tablouri 3D decorate cu flori uscate, iar unii au făcut picturi cu animale, decorate cu plante și ațe colorate”, a afirmat Andra Avasilcăi coordonator voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger”.t1.2.1

După ce și-au demonstrat talentul artistic, beneficiarii primei serii a Taberei de creație “Aripi de Înger”- ediția a X-a au mers la Biserica “Sfinții Voievozi” din Săvinești, pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de către părintele paroh Petru Munteanu, cu ocazia Sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan-Botezătorul.

,,Avem în mijlocul nostru câțiva copii veniți tocmai de la Bacău, care au dat startul celei de-a X-a ediție a Taberei de creație “Aripi de înger”. Noi am început taberele pe perioada vacanței de vară și îi invităm pe toți copii din comunitatea noastră să participe la această frumoasă activitate. Le dorim o tabără frumoasă, cu multe activități recreative și îi mai așteptăm cu drag la noi. Tabăra aceasta are ca scop dezvoltarea unor prietenii și dobândirea unei amintiri frumoase, pe care toți cei participanți să le împărtășească tuturor cunoscuților. Acești copii minunați vor sta până vineri la noi, așadar le dorim o vacanță de neuitat.

Ei au primit și câte o brățară din partea directorului Centrului social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, Anamaria Armenici. Bunul Dumnezeu să ne binecuvinteze pe noi toți, iar bucuria Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul să ne călăuzească pașii către Hristos”, a menționat părintele paroh Petru Munteanu.t1.2.3

La

După amiază, tinerii au mers la “Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, unde au beneficiat de o masă caldă, iar la sfârșit copii au mulțumit doamnelor bucătărese pentru bunătățile pe care le-au pregătit.

Mihaela Bulai, coordonator voluntari în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger” și-a amintit cu mare drag de frumoasa experiență de anul trecut, din cadrul taberei și a dorit să ne spună câteva cuvinte:

„Am așteptat cu nerăbdare reînceperea taberei. Din experiența de anul trecut am căpătat drag de a lucra cu copiii, ceea ce este de fapt o oportunitate de a te alătura inocenței lor cu tot ceea ce implică asta: veselie, dinamism, creativitate, libertatea de a fi tu însuți. Copiii din această primă serie sunt deosebiți, îmi face plăcere să constat sensibila lor reacție la strădaniile noastre de a le face de neuitat timpul petrecut aici. Gesturi emoționante, precum o îmbrățișare oferită prin surprindere de către ei, te transmută, fără avertisment, într-un spațiu al iubirii necondiționate. Și într-o lume în care totul costă și totul poartă eticheta socială cuvenită, acest spațiu este neprețuit. Sunt recunoscătoare pentru ocazia de a putea face parte dintr-o echipă armonioasă și responsabilă cu care le putem crea copiilor din tabără amintiri frumoase, ce le vor rememora cu drag peste ani”.

În baza unui protocol de colaborare, Daniela Ciucan, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Săvinești va oferi asistență medicală pentru Tabăra de creație „Aripi de înger” și va susține un curs de educație pentru sănătate.

„O astfel de colaborare este absolut necesară și de bun augur, fiind necesar un cadru medical însoțitor pentru activitățile ce includ grupuri de peste 15 copii. Colaborarea cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești este foarte importantă, lucrăm cu oameni implicați și copii frumoși și receptivi. În cadrul cursului, copiii trebuie să înțeleagă că sănătatea este un bun de preț pentru fiecare, iar igiena adecvată și alimentația variată și echilibrată sunt esențiale pentru păstrarea unei stări de sănătate bune.t1.2.5

Cursul se axează pe prevenire și pe reamintirea anumitor aspecte pe care copiii poate le cunosc.

Sunt oferite recomandări de evitare a căldurii între anumite ore, de purtare a pălăriilor și a ochelarilor de soare și de efectuare a mișcărilor în aer liber. Prin joacă se pot transmite lucrurile importante pentru că, deși nu ne dăm seama, copiii sunt receptivi și înțeleg că e în folosul lor să păstreze igiena”, a declarat Daniela Ciucan, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Săvinești.

La finalul zilei, participanții primei ediții a Taberei de creație “Aripi de înger” s-au îndreptat spre Complexul de agrement Ștrandul Tineretului din Piatra-Neamț, unde au fost cazați în cartierul Riviera, în căsuțele de la 12 la 17.t1.2.2

Vă reamintim că inițiativa Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești în parteneriat cu Parohia ,,Sfinţii Voievozi” din Săvinești și cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra-Neamț de a organiza Tabăra de creație ”Aripi de înger”, a pornit din dorința de a diminua efectul calculatorului sau al televizorului asupra copiilor, pentru a-i lăsa să își trăiască copilăria.

Alexandra Gîrbea și Mihai Parfeni

V-ar putea interesa şi următoarele articole