Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Tabăra interculturală gratuită „Aripi de înger” în Republica Moldova

Tabăra interculturală gratuită „Aripi de înger” în Republica Moldova

Motto: „Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!” (Ps 132).

pr Meraru

Pe data de 17 august am avut deosebita plăcere de a fi invitați de către părintele Petru Munteanu de a participa la prima ediție a Taberei interculturale „Aripi de înger” din Republica Moldova. Ajunși în Basarabia, am fost întâmpinați de către domnul Ion Crețu, primar al comunei Răzeni, raionul Ialoveni și am avut ocazia de a cunoaște oameni și locuri minunate.

Este prima mea călătorie în Republica Moldova și am fost profund impresionat de căldura și ospitalitatea cu care am fost întâmpinați, eu și voluntarii care m-au însoțit în această tabără.

După deschiderea oficială a taberei, am fost cazați de către domnul primar în două gospodării din satul Răzeni, unde gazdele s-au arătat foarte încântate de primirea noastră.

În cadrul activităților desfășurate în tabără, m-am ocupat de ora de cateheză, unde copiii din cele trei grupe Piticot, Juniori și Seniori au fost foarte receptivi, întrucât în programa școlară din învățământul basarabean nu este inclusă ora de religie.

La școală am făcut cunoștință cu personalul școlii, cu doamna Bivol Natalia, directorul Liceului Teoretic „Ion Pelivan”, cu precucernicul părinte Cotorobai Ion, care este cadru didactic al școlii, dar care predă alte discipline (ora de drept). Preacucernicul părinte Ion ne-a invitat chiar la slujba vecerniei din preajma Sărbătorii „Schimbării la Față a Domnului”.

Copiii au primit din partea noastră câte o carte de catehism creștin-ortodox, din care am extras anumite teme la ora de cateheză.

Un alt mare număr de catehisme au fost donate Parohiei Ortodoxe „Sfântul Nicolai de vară” din satul Răzeni, pentru a fi distribuite la sfintele slujbe, de către preacucernicul părinte paroh Ion Cotorobai.

Pe perioada taberei, 17-19 august 2016, în cele trei zile care au trecut repede, ne-am îndeplinit toate obiectivele propuse din țară.

La închiderea taberei a participat domnul viceprimar Eugeniu Gurău, care a ținut un cuvânt de mulțumire, doamna director Bivol Natalia, iar copiii participanți la tabără au desfășurat un program artistic, sub îndrumarea voluntarilor taberei noastre.

Am plecat cu o impresie plăcută din Republica Moldova, fiind așteptați și anul viitor la cea de a II-a ediție a Taberei Interculturale „Aripi de înger”, în Republica Moldova, de către domnul primar și de către oficialitățile din Răzeni și de către instituțiile de învățământ din Răzeni.

Preot Meraru Mihai, Paroh Parohia Dragomirești, Jud. Neamț

Mai multe articole aici