Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Anunțuri  / „Un mărţişor pentru fiecare”

„Un mărţişor pentru fiecare”

Miercuri, 1 martie 2017, 33 de copii din comuna Săvineşti şi comuna Zăneşti, beneficiari ai serviciilor social-educative şi culturale oferite de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, au participat la o activitate caritabilă, desfășurată la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Prichindeii au fost însoţiţi de părintele director Petru Munteanu, părintele Alexandru Munteanu – Parohia „Sfântul Nicolae”, Zăneşti şi părintele Mihai Meraru – Parohia ,,Izvorul Tămăduirii”, Dragomireşti.

După-amiaza micuţilor a fost una plină de surprize.

Scurta ,,instrucţie”, de dinainte intrării grupului în instituţie, i-a făcut pe copii să înţeleagă seriozitatea şi rigoarea necesare desfăşurării activităţilor de către personalul implicat.

Activitatea a început cu prezentarea unei mașini autospeciale de poliţie rutieră, oamenii legii aducându-le în atenţie importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Copiii prezenţi au primit un mărţişor simbolic din partea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Serviciului Public Comunitar Regim Permise, Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor Neamț, constând într-o legitimaţie de poliţist pentru o zi.

Bucuria s-a văzut pe chipurile participanţilor în momentul în care au asistat la exerciţiile demonstrative realizate cu câinii poliţişti, din curtea instituţiei.

La iniţiativa ofiţerilor de prevenire, în holul instituţiei s-a organizat o expoziţie cu vânzare, a produselor handmade realizate în cadrul Fundaţiei.

Pentru a susţine spiritul creativ al acestor prichindei, dar şi pentru a-i încuraja să îşi petreacă timpul liber realizând lucruri frumoase, au fost prezentate mărţişoare, lumânări şi felicitări lucrate cu drag şi cu multă grijă.

Prezenţi la activitate, cei trei preoţi au săvârşit slujba de sfinţire şi binecuvântare a cantinei unităţii (popota), micuţii credincioşi cântând alături de aceştia.

După binecuvântarea bucatelor pregătite în bucătăria popotei, copiii au mâncat un prânz cald, oferit de gazde.

,,Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială a desfăşurat împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ o activitate cultural-educativă intitulată «Un mărţişor pentru fiecare».

În cadrul acestui proiect, la invitaţia domnului Paul Tablan, Şeful Inspectoratului de Poliţie Neamţ, au fost prezenţi 33 de copii. Nu putem decât să mulţumim iniţiativei celor de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, din cadrul IPJ Neamț, doamnelor Daria Oatu şi Alexandra Lobodă şi pentru ceea ce au oferit copiilor.

Poliţia Română, prin asemenea acţiuni, arată o deschidere către educaţie, către cooperarea în domeniul prevenţiei, lucruri şi activităţi binevenite pentru comunitatea noastră. Îi felicităm şi ne dorim o cât mai bună colaborare în domeniul preventiv, în domeniul social, în domeniul cultural”, a declarat părintele Petru Munteanu, directorul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială.

Primăvara  a venit cu zâmbete pe chipurile copiilor din Săvineşti si Zăneşti.

Pentru cei mici astfel de activităţi sunt reale zile de sărbătoare, proiectele extraşcolare desfăşurate cu ajutorul Fundaţiei le oferă posibilitatea să petreacă timp într-un mod plăcut, învăţând din fiecare activitate lucruri noi şi folositoare.

 

Corina Băhneau

Alte articole aici