Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Unde este comoara voastră acolo este și inima voastră”

„Unde este comoara voastră acolo este și inima voastră”

„Unde este comoara voastră acolo este și inima voastră”

Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoții; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră acolo este și inima voastră.” Matei 6:19-21

Generozitatea reflectă pasiunea inimii de a ajuta semenii și înseamnă sacrificarea interesului personal în favoarea altora.

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, în parteneriat cu Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti, a dat startul Campaniei umanitare „Îngerii Păzitori”.

Această campanie se adresează persoanelor vulnerabil social din zona Moldovei şi un numai, având ca scop ajutorarea acestora.

Campania „Îngerii Păzitori” vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate cu îmbrăcăminte (copii şi adulţi), încălţăminte, produse de igienă, jocuri şi jucării, articole pampers, cadre de mers şi cărucioare.

img_9073

Astfel, miercuri, 2 noiembrie 2016, Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, prin iniţiativele părintelui director Petru Munteanu, a desfăşurat o nouă acţiune de ajutorare la Aşezământul creştin-filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Bogdăneşti, judeţul Suceava.

img_8919

O delegaţie a fundaţiei a însoţit transportul de bunuri, constând în mobilier, articole de îmbrăcăminte, cărucioare, produse de igienă.

Membrii delegaţiei au fost întâmpinaţi cu braţele deschise de părintele Gheorghe Loghinoaia, care a mulţumit pentru darurile primite în numele bătrânilor beneficiari ai aşezamântului păstorit de Sfinţia Sa.

Valoarea bunurilor donate a fost de 14 300 lei.

Aflaţi în zona Fălticeniului, membrii delegaţiei, împreună cu părintele Petru Munteanu au poposit şi la Aşezământul „Bucuria celor necăjiţi” din localitatea Râşca, judeţul Suceava.

Această construcţie destinată activităţilor de folos obştesc şi ridicată prin osteneala părintelui ieromonah Andrei Aioanei, a primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul celor două Americi. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba de sfinţire a centrului înconjurat de un sobor de preoţi şi zeci de credincioşi.

img_9038

Ajutorarea aproapelui fără a primi o răsplată materială este un act de voluntariat şi solidaritate faţă de încercările vieţii.

Prin campaniile desfăşurate de către Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială foarte multe persoane defavorizate social îşi găsesc măcar pentru o perioadă alinarea sufletească atât de necesară vremurilor de azi.

Corina Băhneanu

Mai multe articole aici