Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / „Vă admir valoroasă dumneavoastră muncă și vă urez ca Dumnezeu să vă binecuvânteze viitorul!”

„Vă admir valoroasă dumneavoastră muncă și vă urez ca Dumnezeu să vă binecuvânteze viitorul!”

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a primit, miercuri, 31.08.2022, vizita unei delegații a Asociației Missionskreis Osteuropa der katholischen Kirchengemeinde St.Hubertus, din Germania, coordonată de către președinta Leni Beyers.

Din delegație au făcut parte: Leni Beyers, reprezentata Cercului Misionar „Europa de Est” din Süsterseel, Marika Jeuken, Theo Jeuken, Jens Reuber și Leo Jansen, fiind însoțiți de doamna profesoară Elena Oboroceanu, secretarul Forumului Democrat German din Piatra Neamț

În cadrul vizitei au avut loc prezentări ale proiectelor social – culturale pe care le desfășoară Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, precum și vizite la principalele obiective filantropice.

Ca de fiecare dată, când poposesc și pe plaiurile săvineștene, membrii delegației din Germania vizitează Școala Veche. Mare le-a fost uimirea când au văzut clădirea școlii vechi reabiitată și reamenajată la standarde europene și au fost plăcut surprinși ca această clădire a devenit Centru de zi pentru persoane vârstnice Samariteanul Milostiv, coordonat de Parohia „Sf. Voievozi” Săvinești.

Nici copiii adăpostiți în Casa Ștefan nu au fost ocoliți de musafiri, aceștia le-au călcat pragul, fiind întâminați de doamna Ioana Trifan, coordonatorul centrului, care a evidențiat:

Copiii care sunt găzduiți în cadrul Casei de tip familial Ștefan din Săvineşti, se bucură de creștere și îngrijire într-un mediu cât mai aproape de cel familial, cald, luminos, pe care îl numesc “acasă” . O astfel de îngrijire le asigură copiilor și tinerilor dezvoltarea armonioasă și pregătirea sănătoasă pentru viitor. Copiii, alături de pedagogii sociali, desfășoară activități atât educative, de recreere și socializare (jocuri,  excursii, plimbări, vizite la obiectivele cultural-artistice, ieșiri la film, ștrand, patinoar, drumeții, tabere etc) cât și activități de autogospodărire (gătit,  grădinărit, igiena spațiului de locuit, etc) care le dezvoltă deprinderile de viață independentă, pregătindu-i pentru viața de adult.

Cel mai „tânăr” proiect al Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială constă în construirea unei grădinițe și creșe sociale, în comuna Săvinești, care încet-încet prinde contur. Doamna Leni, alături de voluntarii asociației dumneaei au mers și la locația viitoarei grădinițe. „Vă admir valoroasă dumneavoastră muncă și vă urez ca Dumnezeu să vă binecuvânteze viitorul!”, a exclamat doamna Leni Beyers.

Doamna președintă Leni Beyers este decorată de statul german cu cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un cetățean german pentru serviciile aduse, Crucea Federală a Meritului, o distincție acordată în anul 2007. Transporturile de ajutoare aduse aici, la Piatra Neamț, sunt finanțate prin activități de fundraising la care participă toți voluntarii Asociației.

„Mulțumim pentru generozitatea și prietenia cu care am fost întâmpinați”, a menționat familia Marika și Theo Jenken, înainte de a-și lua rămas bun de la gazdele primitoare.

Mulțumesc pentru călduroasa primire și vă felicit pentru multiplele și valoroasele proiecte pe care le-am putut vedea”, a susținut un alt membru al delegației, domanul Leo Jansen.

Asociația Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel din Germania sprijină de câțiva ani activitățile sociale derulate de Forumul Democrat al Germanilor din Piatra Neamț în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială. Se donează articole pentru persoane cu dizabilități, mobilier, materiale igienico-sanitare.

Astfel, în luna mai a acestui an, fundația nemțeană a donat către Sanity Bacău-Comănești-Onești 10 paturi de spital, echipate cu tehnică medicală modernă care permit desfășurarea lecțiilor de instruire practică în condiții optime. Acest demers al fundației a fost posibil cu sprijinul partenerilor noștri, precum și al Asociației Missionskreis Osteuropa der katholischen Kirchengemeinde St.Hubertus.