Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Vine, vine Moș Crăciun

Crăciunul, copilul meu, este dragostea în acţiune. De fiecare dată când iubim, de fiecare dată când dăruim, este Crăciun.” (Dale Evans Rogers)

Vestirea Nașterii Domnului este răspândită și de campaniile social-filantropice derulate de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, coordonată de părintele Petru Munteanu.
Crăciunul e pentru copii cea mai așteptată sărbătoare. Și pe măsură ce creștem, îi descoperim sfințenia și veșnicia. Colindele, bradul cu steaua în vârf, steaua care nu se stinge niciodată, vestind marea bucurie şi taina îmbelșugată: Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.
Sărbătoarea Nașterii Domnului ne aduce bucurie și ne amintește cu precădere de anii copilăriei, de emoția împodobirii bradului, de momentele când ne piteam pe după usă pentru a-l vedea pe Moș Crăciun, măcar pentru o clipă.
Din păcate, nu toți copiii și familiile acestora se pot bucura de minunile Crăciunului. Acest aspect ne-a motivat ca, în cadrul Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, să organizăm și în acest an Campania Umanitară „Fii Moș Crăciun pentru un copil”, pentru a ajuta copiii și familiile vulnerbile social din zona Moldovei, familii muncitoate, dar care nu reușesc să ofere copiilor un Crăciun așa cum aceștia merită.
În acest sens, luni, 16 decembrie 2019, mai multe jocuri și jucării, îmbrăcăminte și încâlțăminte au ajuns la Roznov, voloarea acestora fiind de 9.450 lei. Campania își propune în fiecare an să dăruiască zâmbete, iar anul acesta bucuria se va afla și pe chipul persoanelor aflate în grija Protopopiatului Roznov și să le transformăm Crăciunul într-o adevărată sărbătoare de suflet.

Mulțumim fundației pentru generozitatea și prietenia cu care ne înconjoară de fiecare dată. Bunurile donate vor distribuite la parohiile din Protopopiatul Roznov, urmând să ajungă la casele familiilor vulnerabile social”, a declarat părintele protopop Vasile Țoc.


Crăciunul este un prilej de a ne bucura împreună, de a-i ajuta pe cei nevoiași, și de a transmite gânduri bune tuturor oamenilor care ne-au fost alături de-a lungul anului.

Tot în ziua de 16 decembrie au fost donate Parohiei Frumoasa din județul Bacău hăinuțe, încălțăminte și jucării în valoare de 4.480 lei. Bunurile vor fi împărțite copilașilor din familii nu foarte înstărite.

„Mulțumim părintelui Petru Munteanu, directorul Fundației «Împreună pentru Solidaritate Socială» pentru darurile oferite princhideilor din parohia noastră în cadrul campaniei umanitare «Fii Moș Crăciun pentru un copil». Bucuria ce o vor simți copilașii va fi răsplata pentru gestul dumnealui”, a precizat părintele Marius Gheorghe Nechita.

Cine este Moş Crăciun?
În cultura populară de la noi, se spune că Maica Domnului, cuprinsă de durerile naşterii, i-a cerut adăpost lui Moş Ajun, dar el fiind sărac a refuzat-o şi i-a îndrumat paşii spre fratele lui mai mic şi mai bogat, Moş Crăciun. Dar el, neştiind că femeia este Maica Domnului, nu a primit-o să nască. Crăciuneasa însă a ajutat-o si Moş Crăciun a pedepsit-o cu tăierea mâinilor. Când Crăciun a aflat că în grajdul său s-a născut pruncul Iisus, s-a căit şi i-a cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel primul creştin. Se spune că el s-ar fi căit atât de mult încât a doua zi şi-a împărţit întreaga avere copiilor săraci, de unde tradiţia de a face daruri de Crăciun, mai ales copiilor.

C.B.