Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Vizita delegaţiei din Germania la Consiliul Judeţean Neamţ

Vizita delegaţiei din Germania la Consiliul Judeţean Neamţ

În perioada 22 octombrie – 29 octombrie, membri ai Organizației Umanitare „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” din Germania vizitează România. Delegaţia este alcătuită din trei persoane, doamna Ursula Honeck – prim preşedinte, domnul Gunther Köllner – secretar şi doamna Roswitha Ebser-Wenk – membru susţinător al organizaţiei.

Organizaţia „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” din Germania, derulează activități social-filantropice în România de 26 de ani, în mod deosebit în Piatra Neamţ.

Prima dată au venit în România în ianuarie 1990, în martie acelaşi an, au venit trei TIR-uri cu ajutoare şi de atunci vin în fiecare an primăvara şi toamna.

Vineri, 28 octombrie a avut loc o întâlnire cu domnul Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Membrii delegaţiei germane au fost însoţiţi de doamna Augusta Jumanca, preşedintele Asociaţiei Umanitare „Ursula Honeck” din Piatra Neamţ şi de părintele Petru Munteanu, directorul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamţ.

Pe parcursul întâlnirii s-a făcut o scurtă retrospectivă a activităţilor întreprinse de-a lungul celor 26 de ani de activitate în România, în special pe raza judeţul Neamţ.

 

?????????????????????????????????

Bun venit la Consiliul Judeţean Neamţ! Mă bucur că am ocazia să cunosc oameni care au pus umărul şi au ajutat municipiul Piatra Neamţ şi judeţul Neamţ. Vreau să vă mulţumesc, în numele meu şi al cetăţenilor judeţului Neamţ şi să vă arăt deschiderea Consiliului Judeţean în parteneriate care ţin de ajutorarea diferitor lăcaşuri de cult sau instituţii care se ocupă de astfel de activităţi.

Suntem deschişi la orice fel de colaborare dacă instituţia pe care o conduc este solicitată în acest sens. Crezul meu e că în viaţă nimic un e întâmplător şi că Dumnezeu lucrează prin oameni. Dumnezeu v-a ales pe dumneavoastră să îi ajutaţi pe cei nevoiaşi de noi din judeţ, ceea ce este o binecuvântare din punctul meu de vedere.

Toţi suntem aleşi la rândul nostru să facem ceea ce trebuie pe pământ, sigur, ne alege Dumnezeu şi ne dă la fiecare câte o misiune. Dumneavoastră v-a dat această nobilă misiune, de a ajuta oamenii şi mă bucur că v-am cunoscut astăzi.” a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Beneficiarii ajutoarelor, încă din primii ani, au fost Spitalul Judeţean, casele de bătrâni, grădiniţele şi şcolile din zonă.

Ajutoarele constau în aparatură pentru spital, mobilier pentru şcoli (mese, scaune, bănci), rechizite, ghiozdane, produse de curăţenie, burse lunare, îmbrăcăminte, încălțăminte.

Menţionăm că a avut loc şi o scurtă întrevedere cu proaspăt numitul în funcţie, domnul  subprefect Iulian Jugan.

Consiliul Judeţean Neamţ a sprijinit ori de câte ori a avut prilejul Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamţ, organizaţiile şi asociaţiile partenere şi a pus la dispoziţie tot ceea ce au putut.

Noi vă mulţumim pentru că ne-aţi primit astăzi! Suntem bucuroşi ori de câte ori auzim că munca noastră este apreciată şi mai ales dacă este cunoscută şi în cercurile de conducere ale judeţului sau oraşului. De multe ori am impresia că eu sunt ca o mamă care nu poate părăsi copiii până nu sunt pe picioarele lor.

De câte ori venim în Moldova, găsim foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutorul acesta, de aceeea este destul de greu ca noi să zicem că suntem la o anumită vârstă sau suntem obosiţi şi nu mai aducem ajutoare. Noi în general, în satele în care mergem, am văzut mulţi oameni mai săraci decât în satele din Transilvania.” a mărturisit Ursula Honeck, prim-preşedintele Organizaţiei Umanitare  „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V”.

Spre finalul întâlnirii, domnul Arsene a precizat: „Îmi arăt disponibilitatea ca la prima misiune care o să o aveţi în judeţul Neamţ cu ajutoare, o să vă  fiu alături.

Corina Băhneanu

Alte articole aici