Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Vizita delegaţiei din Germania la Primăria Municipiului Piatra Neamţ

Vizita delegaţiei din Germania la Primăria Municipiului Piatra Neamţ

Vizita delegaţiei din Germania la Primăria Municipiului Piatra Neamţ

În perioada 22 octombrie – 29 octombrie, membrii Organizației Umanitare „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” din Germania vizitează România. Delegaţia este alcătuită din trei persoane, doamna Ursula Honeck – prim preşedinte, domnul Gunther Köllner – secretar şi doamna Roswitha Ebser-Wenk – membru susţinător al organizaţiei.

Organizaţia „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” din Germania, derulează activități social-filantropice în România de 26 de ani, în mod deosebit în Piatra Neamţ.

Beneficiarii ajutoarelor, încă din primii ani, au fost Spitalul Judeţean, casele de bătrâni, grădiniţele şi şcolile din zonă.

Ajutoarele constau în aparatură pentru spital, mobilier pentru şcoli (mese, scaune, bănci), rechizite, ghiozdane, produse de curăţenie, burse lunare, îmbrăcăminte, încălțăminte.

dsc01631

În data de 26 octombrie a avut loc o întâlnire cu primarul municipiului Piatra Neamţ, domnul Dragoş Chitic.

Pe parcursul întâlnirii s-a discutat despre nevoile comunităţii, despre nevoia de colaborare a instituţiilor, fundaţiilor şi organizaţiilor pentru buna desfăşurare a activităţilor social-filantropice realizate în zona Piatra Neamţ.

Domnul primar, Dragoş Chitic a menţionat: „Vă mulţumesc pentru vizita făcută astăzi, pentru că v-aţi implicat în ajutorarea persoanelor cu probleme şi veţi avea tot sprijinul în viitoarele acţiuni. Îl apreciez foarte mult pe părintele Munteanu şi am avut câteva lucruri în care ne-am ajutat reciproc şi vom face în continuare la fel.

Primăria Piatra Neamţ şi Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Piatra Neamţ sunt parteneri ai Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială, coordonată de părintele Petru Munteanu.

Cea mai recentă colaborare s-a desfăşurat în luna septembrie, când a fost primit un transport cu alimente pentru copii, din Germania.

Direcţia de Asistenţă Socială a contribuit la identificarea familiilor ce urmau să primească alimentele şi au făcut ca beneficiarii să intre în posesia lor cât mai repede.

dsc01642

Produsele au fost distribuite centrelor sociale ale primăriei, către persoanele aflate în dificultate, mai ales către copii. Produsele au fost bine venite, chiar am observat bucurie din partea celor care le-au primit. Asta ne preocupă cel mai mult, să vedem un zâmbet pe chipurile acestor micuţi. Sperăm într-o viitoare colaborare!” a declarat doamna Ana Berea, director al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Piatra Neamţ.

La întâlnire a fost prezentă doamna Augusta Jumanca, preşedintele Asociaţiei Umanitare „Ursula Honeck” din Piatra Neamţ, persoana care de peste 20 de ani contribuie la stabilirea legăturii dintre organizaţia germană şi beneficiarii ajutoarelor, strânse cu atât de mult drag,  conduce la buna desfăşurare a activităţilor şi îndrumă cu multă pricepere pe cei implicaţi pentru a ajunge la scopul comun, ajutorarea celor nevoiaşi.

dsc01645

Eu găsesc că este foarte bun şi foarte frumos interesul pentru partea socială, pe care îl aveţi dumneavoastră şi oamenii din subordine, mă bucur că daţi atâta atenţie şi importanţă acestui lucru. La noi, în Germania, lumea citeşte în ziare sau vede la televizor că România este în Uniunea Europeană şi crede că nu mai este nevoie de ajutor.

De aceea noi încercăm totdeauna să documentăm orice aducem şi unde ajung bunurile. Am fost în multe locuri unde se vede că este nevoie de ajutor, tocmai ca să mai putem strânge lucruri.

Noi suntem de două ori pe an în România şi vedem diferite locuri, vedem că mai sunt mulţi oameni cărora nu le merge aşa de bine şi că trebuie ajutaţi.

Noi întotdeauna am avut oameni care am ştiut că împart foarte bine lucrurile. Dacă din diferite motive, nu vom mai putea face transporturi, cred că oamenii săraci vor resimţi acest lucru. Ne mobilizăm pentru că vrem să ajutăm oamenii săraci.”, a relatat doamna Ursula Honeck, prim preşedinte al Organizaţiei „Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V”.

dsc01650

Spre finalul întâlnirii s-a precizat că va continua colaborarea dintre primărie şi  organizaţiile de binefacere, domnul primar a asigurat că va oferi sprijinul ori de câte ori va fi necesar.

 

 

Corina Băhneanu

Mai multe articole aici