Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Voluntariatul, meseria de vară

Voluntariatul, meseria de vară

Fiind mama a doi îngeraşi am ales să stau acasă să creştem împreună.

Vara, la invitaţia părintelui Petru Munteanu, luăm parte la tot ceea ce este Tabăra de creaţie „Aripi de înger” şi împreună ne angajăm să creem o activitate frumoasă.

În cei 13 ani, de când această tabără şi-a deschis porţile, a reuşit să schimbe atât vieţile participanţilor cât şi vieţile voluntarilor.

În cei patru ani de când particip ca şi voluntar în cadrul acestei tabere pot spune că m-am transformat.

În primul rând, mi-am descoperit vocaţia, aceea de a lucra cu copii, apoi am descoperit că îmi place să creez tot felul de lucruri: de la marţişoare, felicitări, rame, vaze, sticle decorate la globuri din sfoară.

În fiecare vară abia aştept momentul când mă reîntâlnesc cu copii, voioşi şi plini de spirit de aventură. Dimineaţa când merg la tabără, e ca şi cum m-aş duce la serviciu şi e atât de plăcut să mergi la serviciu nerăbdător şi plin de dragoste de împărtăşit, încât acest job de vară ar putea deveni unul pentru întreaga viaţă.

Totul a început din dorinţa de a lucra cu copiii, de a mă juca fără să fiu certată de şef şi astfel am descoperit că sunt încă un copil care nu s-a jucat îndeajuns la vârstă mică.

Îmi place să fiu şefa atunci când propun un nou joc dar să şi privesc şi să îndrum pe micii conducători de joc. Dintr-o simplă joacă totul în lumea copiilor se transformă în cea mai serioasă slujbă.

În fiecare minut primeşti atât de multe lecţii despre importanţa unei promisiuni, unei prietenii dar şi despre iertare.

Atunci când îi privesc cum creează noi prietenii, cum se iartă atunci când sunt supăraţi, îmi doresc ca noi adulţii, să nu uităm partea asta a copilăriei.

Seara când totul se termină mă gândesc la ei şi la cât ne-am distrat împreună şi abia aştept a doua zi să ne revedem şi să creăm împreună amintiri.

Tuturor celor care îşi doresc să schimbe ceva din viaţa lor în bine, să devină mai sinceri, mai darnici, mai milostivi le recomand să ia parte la o săptămână de voluntariat în preajma copiilor.

Andra Avasilcăi

Mai multe articole din aceeaşi categorie aici