Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Zile senine și zâmbete sincere la Școala de vară ”Aripi de înger”

Zile senine și zâmbete sincere la Școala de vară ”Aripi de înger”

Zile senine și zâmbete sincere la Școala de vară ”Aripi de înger”

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Nicu Albu” organizează, în serii săptămânale, pe toată perioada vacanței mari, Școala de vară ”Aripi de înger”.

mar1

O altfel de școală împletită cu vacanța, duce la distracție și voie bună.

Zi de zi, participanții beneficiază de un program de activități distractiv-recreative, plimbări în aer liber, plimbări cu telegondola, jocuri sportive, cursuri de inițiere în limba germană și limba engleză, activități desfășurate la baza hipică din Ștrandul Tineretului, dar și pictură , atelier de ceramică, împletituri din nuiele, teatru, poezie , vizite la muzee , dans , hipoterapie, piscină și nu în ultimul rând educație religioasă.

Ziua de 28 iulie 2015 a adus cu sine multe activități distractive pentru tinerii înscriși la Școala de vară.

,,Școlarii”, însoțiți de voluntari și coordonatorii Școlii, au purces la o drumeție spre Ștrandul Tineretului. Plăcere mai mare nu au găsit decât o bălăceală în piscina pentru copii din ștrand. Apa, precum ploaia de vară de altă dată, i-a răcorit pe micii călători, iar pentru unii dintre ei a fost prima zbenguială în apa ștrandului din Piatra Neamț.

,,Astăzi am mers în Ștrand și ne-am băgat în piscină, pentru mine a fost foarte plăcut, pentru că a fost prima dată când am intrat în apa din piscina ștrandului”, ne-a povestit Octavian, unul dintre participanți.

Pelerinii au făcut un mic popas, la umbra răcoroasă a copacilor, unde au cântat câteva cântecele, au inițiat jocuri de intercunoaștere, de dicție și documentare.

mar2

,,Astăzi, 28.07.2015, am participat cu drag și bucurie la activitățile desfăşurate în cadrul Școlii de vară ”Aripi de înger”. Dimineață ne-am deplasat în Ștrandul Tineretului, copiii s-au bucurat de apa limpede a bazinului mic, după care ne-am dezvoltat abilitățile de comunicare cu ajutorul jocurilor outdoor. Întorși la școală, am luat masa de prânz și am continuat în aceeași notă entuziastă cu jocuri, precum ”Ping-pong”, ”Portocalele”, dar și jocuri de dicție și documentare”, a subliniat Marina Gîrbea, voluntar al Școlii de vară.

mar3

,,A fi voluntar este o artă aparte și acest lucru mi l-am demonstrat din nou astăzi, alături de acești copii minunați, participând și animând acțiuni și jocuri frumoase în cadrul Școlii de vară ”Aripi de înger”. Zâmbetele sincere pe care le-am primit la sfârșitul zilei mi-au fost de ajuns ca să știu că voi reveni cu drag aici”, a continuat Marina Gîrbea.

Prin joculețe de grup, care antrenează spontaneitatea, viteza gândirii, imaginația, participanții au ocazia să se distreze pe cinste și să râdă în hohote la Școala de Vară.

Informații prețioase, utile viitorului său, vor fi la tot pasul pe tot parcursul programului de activități.

Brîndușa Dediu

Alte articole aici