Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Dezvoltare comunitara  / A treia întâlnire a Clubului Părinților, la Săvinești

A treia întâlnire a Clubului Părinților, la Săvinești

Joi, 4 decembrie 2014, începând cu orele 14.00, la sediul Centrului de servicii sociale „Samariteanul Milostiv” din Săvinești, a avut loc o nouă întâlnire a reprezentanților Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești cu părinții și profesorii, în cadrul Proiectului „Dezvoltare comunitară prin educație și cultură”. Tema principală a acestei întâlniri a fost igiena personală, cuvântul fiind luat de către Brândușa Albert, Coordonator Proiecte Sociale în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești și prof. Ana Vasiliu, director al Școlii Gimnaziale „I. Cervescu” din Săvinești.

???????????????????????????????Pentru început, Brândușa Albert a vorbit celor prezenți despre statutul școlii vechi, transformată în Centrul de servicii sociale „Samariteanul Milostiv””, precum și despre proiectele care se desfășoară aici. „S-a considerat că Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești, sub coordonarea părintelui Petru Munteanu, a strâns un număr important de tineri cu inițiativă, care ar fi capabili să ofere utiliate socială și educativă aceastei clădiri. Primii pași au fost făcuți cu ajutorul  voluntarilor, dar noi încercăm să ducem munca mai departe și prin intermediul sponsorizărilor. După cum probabil știți, anul acesta am înființat și Centrul de tineret „Hai cu noi”, dar am început și o activitate de after school, pentru care sunt înscriși în momentul de față 42 de copii. Pe lângă ajutorul oferit la disciplinele de învățământ, copiii au posibilitatea de a învăța gimnastică ritmică și diferite dansuri cu instructori specializați. În luna decembrie ne pregătim să oferim câteva spectacole, în care vă invităm să vedeți rezultatul muncii noastre”.

???????????????????????????????În a doua parte a întâlnirii, prof. Ana Vasiliu a abordat tema igienei personale, menționând că se urmărește ca prin intermediul oricărui act să se poată face educație, dar a vorbit și despre oportunitățile unice pe care le are comunitatea din Săvinești atunci când vine vorba despre proiecte cultural-educative.

???????????????????????????????Întâlnirea „Clubul Părinților”, alături de programul de after-school „Ne pregătim pentru viitor”  se desfășoară în cadrul Proiectului „Dezvoltare comunitară prin educație și cultură”, organizat la Săvinești, de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. Acest proiect social-educativ este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și are loc în perioada 1 iulie 2014 – 28 februarie 2015. Activitățile își propun reducerea excluziunii sociale și a ratei de abandon școlar pentru 30 de copii și 20 de adulți români și romi din comuna Săvinești, dar și creșterea gradului de implicare în comunitate și îmbunătățirea relațiilor dintre membrii comunității. Urmărirea obiectivelor se realizează prin intermediul unui complex de activități educative, terapie prin artă și acțiuni de informare, consiliere și formare profesională. Valoarea proiectului este de 9.039,12 euro, dintre care 7.410 euro finanțare nerambursabilă din partea Fondului ONG.

Mihai Parfeni

No Comments

Post a Comment